Germanii de la Pelikan lansează un stilou de lux în memoria Regelui Mihai la un preț de 4.500 lei

Print Friendly, PDF & Email

Pelikan, brandul german de instrumente de scris de lux, alături de Casa Majestății Sale, a realizat o ediție specială a unui stilou de lux în onoarea Regelui Mihai I al României. Proiectul, inițiat pe timpul vieții suveranului, în 2017, a primit consimțământul acestuia devenind astfel o inițiativă unică în lume.

După doi ani, cele 300 de exemplare ale instrumentului de scris de lux ce poartă semnătura Regelui Mihai, sunt disponibile spre achiziționare în baza unei liste de înscriere.

În toată istoria de 180 ani a brandului nu a mai existat nicio altă personalitate pe plan național sau mondial în onoarea căreia Pelikan să dedice o ediție specială.

Cele 300 de exemplare ale stiloului Regele Mihai I al României sunt produse cu cea mai mare atenție, folosindu-se în realizarea acestora aur de 18K pentru peniță și de 23,5K pentru coroana regală și decorațiuni. Pe lângă semnătura celui mai iubit suveran român, stiloul poartă și gravura dictonului căruia Regele Mihai I i-a fost fidel toată viața: Nihil sine Deo. 

Proiectul companiei Herlitz România, împreună cu Casa Majestății Sale, arată că valorile comune, venite din istorie, pot face un arc peste timp sub „Literă de Rege”. Semnătura Regelui Mihai I al României gravată pe stiloul de colecție Pelikan ne face să înțelegem ce înseamnă asumarea cuvântului dat sau scris – Ion Tucă, Director Casa Majestății Sale

3 startup-uri românești vor prezenta pe scena South East Europe Tech Tour 2019

Prezentarea în premieră mondială a stiloului a avut loc la București, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române și a Alteței Sale Regale Principele Radu, care au participat la dezvăluirea acestui obiect creat, deopotrivă, cu artă și cu înalt meșteșug tehnic.

La evenimentul „Literă de Rege” a fost prezent un public numeros, alcătuit din membri ai societății civile, ai mediului economic și jurnaliști.  În cadrul evenimentului, reprezentanții Herlitz România au oferit primul exemplar al seriei Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care a decis ca acesta să rămână cunoscut drept “Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

Ideea aceasta de a lansa un instrument de scris în onoarea celui mai iubit monarh român, s-a născut în 2016. Visul nostru de atunci a fost să creăm acest instrument de lux în onoarea și în prezența Regelui Mihai. Din păcate, Regele a decedat în 2017 și, așa cum era firesc am amânat acest proiect și am respectat cu durere doliul de un an.  În 2019, împreună cu Casa Regală, am luat hotărârea să continuăm eforturile noastre și să lansăm această Ediție Regală în memoria Regelui Mihai și ea să exprime valorile primordiale pe care Regele și brandul Pelikan le au în comun, și anume tradiția, loialitatea și onoarea – Horațiu Nicolau, Director General Herlitz România

Alte patru stilouri din ediția specială au fost achiziționate în timpul evenimentului, printr-o licitație caritabilă. Fiecare stilou s-a vândut cu peste 2.000 euro și s-au strâns astfel aproape 9.000 euro, fonduri ce au fost direcționate către Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

Stiloul Regele Mihai I al României –Ediție Regală face parte din categoria instrumentelor de scris de lux. Stilourile rămase se vor vinde online, prin înregistrarea în platforma dedicată, LiteraDeRege.ro, iar costul unui exemplar este de 4.500 de lei.

Detaliile unui stilou regal

Capacul fiecărui stilou din Ediția Regală este evidențiat de semnătura armonioasă a Regelui Mihai I și poartă decoraţiuni placate cu aur de 23,5K, iar în partea lui superioară conține logo-ul Pelikan. Inelul superior este gravat cu dictonul Casei Regale a României: „NIHIL SINE DEO”, dicton respectat cu ardoare de către Rege. Coroana Întregirii, etalată pe corpul stiloului, este realizată din alamă placată cu aur de 23,5K finisată în două nuanțe.

Penița stiloului este creată din aur de 18K, parţial placată cu rodiu şi inscripţionată manual cu motivele şi logo-ul Pelikan. Corpul stiloului este confecționat în totalitate dintr-o rășină de înaltă calitate, de culoare neagră, cu o dimensiune generoasă: 14,1 cm lungime, o circumferință de 13,5 mm, o greutate de 30 grame și o capacitate a pistonului de 1,35 ml.

Stiloul este prevăzut cu un piston cu mecanism diferențial și de asemenea, cu o fereastră dispusă pe toată circumferința sa, poziționată deasupra gripului, cu scopul de verificare a nivelului de cerneală.Urmărește-ne și pe Google NEWS