Piața auto din UE, creștere de 10%. România, contribuție modestă

Print Friendly, PDF & Email

Piața auto din Uniunea Europeană a înregistrat o creștere de 10% în luna februarie, cu aproape 900.000 de vehicule nou înregistrate. Cu toate acestea, România a avut o contribuție modestă la această creștere, cu doar 11.000 de autoturisme noi înmatriculate în aceeași lună.

Cele mai semnificative creșteri au fost observate în Franța (13%) și Italia (12,8%), cu Spania (9,9%) și Germania (5,4%) completând tabloul creșterilor, conform Asociației Constructorilor Europeni de Automobile. 

România a înregistrat una dintre cele mai pronunțate scăderi dintre statele membre UE, cu numai 11.339 de vehicule înmatriculate în februarie, ceea ce reprezintă o scădere de aproape 9% comparativ cu aceeași lună a anului anterior.

Printre principalii producători auto, grupul Stellantis, creat prin fuziunea dintre Peugeot Citroen (PSA) și Fiat Chrysler (FCA), s-a distins printr-o creștere notabilă de 12% a numărului de înmatriculări, urmat de Volkswagen cu 9,8% și Renault, care a înregistrat o creștere de 5,8%.

La începutul lunii februarie, Stellantis a anunțat că va investi 103 milioane de euro în fabrica sa din Szentgotthard, Ungaria, pentru a produce începând cu 2026 module cu acţionare electrică (EDM), ce vor ajuta grupul auto să-şi extindă portofoliul de vehicule electrice (EV). 

 Urmărește-ne și pe Google NEWS