Piteștenii nu mai trebuie să stea la coadă pentru a face sesizări. Acum au aplicație SmartCity

Noua aplicație SmartCity Pitești a fost descărcată deja de peste 1000 de ori și, conform dezvoltatorului Roweb, prin intermediul ei au fost depuse deja 1170 de sesizări către primăria Pitești. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost deja rezolvate, conform aceleiași surse.

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, spune că “cetățenii din Pitești pot accesa instantaneu informații utile prin intermediul aplicației mobile dedicată, și pot face reclamații/sesizări direct de pe telefonul mobil. Avem acum o interfață mai prietenoasă pe site-ul nostru web – concepută ținând cont de nevoile cetățenilor – și un web back-office intuitiv pentru personalul municipalității”.

SmartCity a fost dezvoltată de firma locală de software Roweb și are funcții pentru două tipuri de utilizatori – clientul ce deține soluția și utilizatorii finali care o folosesc. Aplicația oferă clientului (în cazul de mai sus primăriei Pitești) posibilitatea de a avea o comunicare mai bună cu publicul vizat, precum și o mai bună organizare. Dezvoltatorul mai notează că aplicația “implică o livrare și o implementare rapide, cu un cost optim, beneficiază de mentenanță și permite extinderea de funcționalități, cum ar fi „sugestii” de la  utilizatori sau modul de anunțuri, care se adresează comunității”.

SmartCity a adus un plus de valoare pentru Primăria din Pitești prin faptul că ea reprezintă o punte între cetățeni și instituție. Aplicația permite o mai bună organizare a activității primăriei, reducând, în același timp, birocrația. De exemplu, cetățenii pot face sesizări în legătură cu ce se întâmplă în comunitatea lor direct din aplicație. Pe de altă parte, primăriile pot transmite către cetățeni informații de tip avertismente sau evenimente. Și totul pe baza unui sistem de notificări instant”, a declarat Mălina Mircu, manager echipa Mobile Roweb.

La nivel tehnic, aplicația presupune cod scris o singură dată, ce poate fi adaptat necesităților fiecărui domeniu, precum și capacitatea de a se conecta cu alte module inteligente. Soluția nu se adresează doar municipalitîților, ea poate fi folosită și de spitale, școli, companii de servicii pentru comunitate.

Echipa Mobile din cadrul Roweb, care stă în spatele proiectului și procesului de dezvoltare, este formată din opt developeri, o parte dintre ei cu peste șase ani experiență, specializați în dezvoltări pe: iOS, Android, React Native.