Platformă de tip cerere și ofertă pentru echipamente și servicii medicale

Lipsa unei abordări coordonate la nivelul Uniunii Europene în materie de achiziții îngreunează eforturile companiilor din medtech de a răspunde cererii tot mai ridicate din partea spitalelor și instituțiilor pentru echipamente și servicii medicale necesare în lupta împotriva Covid-19.

Aceasta a fost premisa pentru care EIT Health, organism finanțat de UE care aduce laolaltă peste 150 de universități și companii pentru proiecte de R&D în domeniul medical, a lansat o platformă de tip cerere și ofertă de echipamente și servicii medicale. În primele zile au fost prezentate peste 200 de oferte, multe dintre ele fiind gratuite. Câteva exemple:

  • ochelari inteligenți și software pentru medicii care lucrează de remote
  • un model AI de diagnosticare pe baza radiografiei toracice pentru spitalele care se confruntă cu deficit de radiologi
  • un dispozitiv pentru decontaminare biologică

CITEȘTE ȘI Parlamentul European rulează SAP S/4HANA. Contract de 68 mil EURO

Printre cei care au solicitat ehipamente pe platforma EIT Health se află și brașovenii de la Iceberg+, companie de consultanță și tehnologie, care este în căutarea unui laborator de microbiologie pentru a valida un material inovator ce ar putea contribui la reducerea răspândirii noului coronavirus.

Startup-ul local Re.flex printre câștigătorii unui program EIT Health

EIT Health demarează numeroase inițiative de susținere a inovatorilor din domeniul medical, printre care Bridgehead Europe, program menit să ajute startup-urile și fondatorii să se extindă pe noi piețe europene. Printre cei 15 câștigători din prima rundă se numără și românul Camil Moldoveanu cu al său Re.flex, un sistem format dintr-o platformă digitală și 2 senzori de monitorizare a mișcărilor, dedicat pacienților care suferă de dureri în zona lombară și genunchi. Startup-ul românesc va primi consultanță juridică și mentorat, dar și un voucher de 30.000 de euro pentru a accesa programe de accelerare.

One Reply to “Platformă de tip cerere și ofertă pentru echipamente și servicii medicale”

Comments are closed.