Platformă românească de blockchain folosită de NATO

Print Friendly, PDF & Email

Tehnologia TailPath a fost utilizată la exercițiul militar NATO Vigorous Warrior 2019, iar compania TailPath este membru al Blockchain in Transport Alliance din Statele Unite, contribuind activ la definirea standardelor folosite în lanțurile de distribuție și transport din industriile alimentare, medicale sau de producție a bunurilor de larg consum.

Platfoma permite urmărirea produselor de-a lungul lanțurilor de producție și distribuție și verificarea provenienței acestora, folosind tehnologii blockchain pentru a securiza datele. Reprezentanții TailPath anunță că oferă acces gratuit la soluțiile furnizate, până la sfârșitul anului, tuturor companiilor care au avut un venit diminuat în această perioadă din cauza pandemiei de COVID-19 și care nu își pot permite să plătească un abonament.

Silviu Petricescu, mentor startup-uri la Oxford University: Ideal ar fi ca schimbarea să se producă atunci când ai succes

TailPath este o platformă de tip SaaS dezvoltată de românul Sebastian Cochinescu, care adaugă transparență în lanțurile logistice folosind tehnologia blockchain pentru a înregistra exact data și locația produselor fizice. Compania SupplyBlockchain, Inc., care operează platforma TailPath, a fost înființată în anul 2018 în SUA și are în portofoliu clienți din industriile de transport, logistică și distribuție de marfă.

La începutul anului trecut, Netopia Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România, a anunțat o investiție în startup-ul SupplyBlockchain, compania care operează platforma TailPath.

TailPath este prima platformă care utilizează noul blockchain românesc Elrond pentru siguranța din lanțurile logistice. Elrond are un sistem capabil de a procesa peste 15.000 de tranzacții pe secundă și își va lansa curând versiunea publică, iar TailPath va folosi cu succes capacitățile noului blockchain în calitate de partener de încredere, se arată în comunicatul de presă trimis pe adresa redacției Digital Business.

photo: interestingengineering.com

 Urmărește-ne și pe Google NEWS