Bucureștenii de la Pras Consulting oferă instituțiilor o soluție de semnătură electronică simplu de folosit

Print Friendly, PDF & Email

Pras Consulting, companie de soluții și servicii IT, anunță că pune la dispoziția instituțiilor publice o soluție de semnătură electronică simplu de folosit, care nu necesită investiții în infrastructură. În urma OUG 38/2020 emisă de Guvernul Orban, instituțiile publice sunt obligate să accepte documente semnate digital şi să răspundă solicitanţilor în acelaşi mod. Soluția folosită pentru semnătură electronică rămâne la decizia fiecărei autorități în parte.

Soluția propusă de Pras Consulting include semnătură electronică certificată şi un flux complet pentru gestiunea documentelor digitale: primirea și înregistrarea cererilor spre soluționare, înregistrarea acestora în cadrul structurilor interne, semnarea documentelor de către persoanele avizate, expedierea şi ulterior clasarea acestora în vederea arhivării.

CITEȘTE ȘI Cloud-ul înghite bucăți mari din bugetele de IT ale marilor companii – și nu are de gând să se oprească

Soluţia are avantajul că poate fi implementată rapid şi este simplu de utilizat, chiar şi de către angajaţii mai puţin familiarizaţi cu tehnologia, menționează reprezentanții companiei. Sunt necesare un PC conectat la Internet şi o adresă de email. Tehnologia dezvoltată de Pras Consulting are la bază serviciul Microsoft Sharepoint Online, iar elementele de securitate şi semnătura digitală sunt furnizate prin parteneriat cu Dataeye Consulting. În funcţie de necesitățile instituţiei, soluţia „Semnează Documentele Digital” poate fi livrată ca serviciu cloud cu plată prin abonament lunar sau cu licenţiere perpetuă pe infrastructura IT a beneficiarului.

DESCOPERĂ ȘI Noul proiect editorial #RestartECONOMY în care întrebăm oameni de business care ar fi cele mai bune măsuri pe care ar trebui să le ia Guvernul, dar și mediul privat, pentru a reporni economia

Și companiile au la dispoziție soluții de semnătură electronică, necesare în această perioadă de distanțare socială. La începutul lunii, TotalSoft a lansat propria soluție de semnătură electronică dedicată departamentului de HR, care trebuie în continuare să pună la dispoziția angajaților toate documentele de care au nevoie, să poată continua procesele de recrutare și angajare, să editeze contracte de muncă și să le depună electronic la ITM, toate acestea fără interacțiune față în față.Urmărește-ne și pe Google NEWS

One Reply to “Bucureștenii de la Pras Consulting oferă instituțiilor o soluție de semnătură electronică simplu de folosit”

Comments are closed.