Descarcă și citește prima carte pentru copii scrisă de… copii!

Print Friendly, PDF & Email

Prima carte pentru copii scrisă de copii cuprinde 25 de povești scrise de copii cu vârste între 6 și 11 ani, adunate într-un eBook de către Editura Didactica Publishing House, într-un demers de promovare a educației alternative, cu ajutorul cărților.

La concursul organizat de editură au participat peste 300 de copii din toată țara, iar subiectele au variat între fantezie, personaje magice, suprarealiste, dar și probleme actuale, cum ar fi izolarea și lupta contra noului coronavirus.

Cartea_Micilor_Scriitori_DPH_carte pentru copii

Provocarea Editurii DPH a fost lansată celor mici în luna iunie, prin intermediul rețelelor de socializare, iar copii de toate vârstele nu au ezitat să răspundă. Peste 300 de povești au fost trimise în cadrul concursului, iar 25 dintre acestea au fost culese și ilustrate dând viață unui volum inedit, o carte pentru copii, scrisă de copii.

Ideea acestui proiect a apărut odată cu analizarea rezultatelor unui sondaj* al editurii, care a arătat că, pe perioada școlii online, materialele alternative au reprezentat o soluție pentru profesori și pentru părinți de a ilustra concepte teoretice, iar cărțile (93%), jocurile educative (75%) și experimentele (43%) au fost preferate pentru activitățile extrașcolare.

*Sondaj realizat la nivel național, în luna mai, online, la care au participat 571 de cadre didactice și 293 de părinți, din mediul urban și rural.

Carte pentru copii – poveste citită de vedete

De asemenea, pe întreg parcursul lunii iulie, sub același concept #EducațiaContinuăAcasă pe pagina de Facebook a Editurii DPH zilnic, de la ora 17.00, cei mici sunt invitați să asculte o poveste citită de autori, actori, persoane publice sau creatori de conținut care s-au alăturat acestui demers de încurajare a lecturii. Totodată, pe tot parcursul lunii, Editura DPH oferă 50% reducere la orice titlu din portofoliu.

Te-ai obișnuit să lucrezi de acasă? Nu vrei să revii la birou? S-ar putea să te coste pe termen lungUrmărește-ne și pe Google NEWS