Primăria Tăuții Măgherăuș este prima instituție din județul Maramureș care calculează automat taxele locale și le încasează online prin portalul de e-Guvernare

Primăria Tăuții Măgherăuș facilitează plata tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv conectat la internet. Este prima primărie din județul Maramureș care permite calcularea automată a valorii taxelor locale pe baza criteriilor stabilite prin Codul Fiscal și Hotărârile de Consiliu Local, precum suprafață, număr de persoane, durată, etc.

Regista oferă în premieră posibilitatea calculului automat al valorii taxelor de achitat, nefiind necesar pentru contribuabili să cunoască această valoare anterior plății. De exemplu, în cazul cererii de eliberare a unui certificat de urbanism, aplicația calculează automat valoarea taxei în funcție de suprafața clădirii. Astfel, cetățenii sau companiile nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul primăriei pentru a afla cât au de plătit pentru fiecare taxă.

Mai mult, cetățenii orașului pot plăti online rapid orice taxă sau amendă, fără a li se percepe niciun comision. În contextul epidemiologic actual, acest beneficiu elimină riscurile deplasărilor și aglomerării la ghișee.

Prin modulul de Plăți Online, primăria Tăuții Măgherăuș permite o mai bună transparență față de contribuabili, deoarece aceștia vor putea consulta direct din aplicație actul normativ prin care s-a stabilit formula de calcul pentru taxa de interes pentru ei.

De asemenea, Primăria orașului Tăuții Măgherăuș pune la dispoziția cetățenilor noi servicii online pentru a eficientiza și simplifica interacțiunea dintre cetățean și autoritatea publică locală. Acestea sunt împărțite în 6 noi secțiuni: Verificarea stării solicitări depuse, Formulare electronice, Sesizări, Programări online, Plăți online, Monitorul Oficial Local.

Noile aplicații online, disponibile prin portalul e-Guvernare Regista, pot fi accesate pe magheraus.regista.ro și oferă următoarele facilități:

  • Verificarea stării solicitărilor depuse pentru a afla dacă au fost soluționate sau încă sunt în lucru. 
  • Depuneri cereri online pentru diverse solicitări, precum Certificat fiscal, Adeverință rol, Emitere certificat de urbanism, etc.
  • Depuneri sesizări pe harta digitală a orașului cu localizare exactă și poze pentru o mai ușoară identificare.
  • Programările online îți permit accesul de a interacționa cu instituția la ora și data aleasă.
  • Plata online a amenzilor și taxelor locale de oriunde și la orice oră și cu comision 0 pentru contribuabili.
  • Consultarea documentelor de interes public (Hotărâri de Consiliu Local, Dispozițiile Primarului, etc.) în cadrul secțiunii Monitorul Oficial Local

 

„Digitalizarea primăriei Tăuții Măgherăuș reflectă un proces tehnologic important ce ne oferă un potențial semnificativ de creștere a eficienței și a calității servicilor publice, precum și sporirea transparenței și încrederii cetățenilor. Regista ne ajută să gestionăm toate taxele, să le publicăm pe portalul de e-Guvernare, iar cetățenii vor putea să înțeleagă ce anume plătesc și să achite orice taxă locală sau amendă, direct, online și fără niciun comision”, a declarat Dumitru Marinescu, Primarul Orașului Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș.

Până în prezent, peste 750 de instituţii publice şi companii din toate judeţele ţării, dintre care 18 din județul Maramureș, şi-au îmbunătăţit procesele de lucru și au redus birocraţia prin intermediul Regista. Aplicaţia are peste 15.000 de utilizatori la nivel naţional care au înregistrat de-a lungul timpului peste 16 milioane de documente. Aplicaţia Regista poate fi accesată de oriunde de către funcţionarii publici sau angajaţii companiilor, fiind disponibilă direct din browser, fără instalare. Compania care dezvoltă aplicația este partener Gold Microsoft și certificată ISO.