Primăriile din 17 localități teleormănene vor fi oferite servicii digitale cetățenilor

Print Friendly, PDF & Email

17 primării din județul Teleorman își simplifică interacțiunea cu cetățenii și reduc birocrația prin soluția de digitalizare Regista, aplicație completă de registratură și managementul documentelor. Cele 17 administrații locale fac parte din GAL Dunărea de Sud, primul Grup de Acțiune Locală din țară care a obținut fonduri pentru digitalizarea proceselor în cadrul primăriilor, prin proiectul „e-Primăria – administrație locală fără hârtii și ghișee”.

Proiectul este finanțat prin programul Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – FEADR și are ca scop implementarea digitalizării la nivelul administrațiilor publice locale din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Câmpia Boianului, ce cuprinde localitățile: Bragadiru, Bujoru, Conțești, Crângu, Dracea, Fântânele, Frumoasa, Izvoarele, Lisa, Năsturelu, Piatra, Pietroșani, Seaca, Smărdioasa, Suhaia, Traian și Viișoara. 

Astfel, prin intermediul aplicației Regista, se ating obiectivele de digitalizare la nivelul administrației locale vizate de proiect: asigurarea circulației documentelor între cetățeni și instituții în format electronic, îmbunătățirea interacțiunii cu cetățenii, modernizarea serviciilor furnizate și sprijinirea primăriilor în implementarea măsurilor de simplificare a procedurilor administrative pentru cetățeni.

Dezvoltarea tehnologică, dar și măsurile impuse de pandemie, au creat un context favorabil pentru intensificarea procesului de digitalizare. Odată cu acesta putem reduce considerabil decalajul în ceea ce privește organizarea instituțiilor publice de la oraș față de cele din zonele rurale. Astfel, prin intermediul aplicației Regista, partenerul nostru pentru digitalizare, toate cele 17 primării locale incluse în grupul de acțiune locală vor putea să își simplifice procedurile de lucru cu cetățenii care vor putea depune cereri online pentru diverse solicitări,sesizări sau vor putea face programări online, fără a mai fi nevoie să se deplaseze personal la sediul instituției de care aparțin – Dorina Antonescu – reprezentant legal GAL Dunărea de Sud

Până în prezent, peste 750 de instituţii publice şi companii din toate judeţele ţării şi-au îmbunătăţit procesele de lucru și-au redus birocraţia prin intermediul Regista. Aplicaţia are peste 15.000 de utilizatori la nivel naţional care au înregistrat de-a lungul timpului peste 16 milioane de documente. Aplicaţia Regista poate fi accesată de oriunde de către funcţionarii publici sau angajaţii companiilor, fiind disponibilă direct din browser, fără instalare şi cu toate informaţiile stocate în siguranţă în cloud Microsoft Azure în Uniunea Europeană. Compania care dezvoltă aplicația este partener Gold Microsoft și certificată ISO.

 Urmărește-ne și pe Google NEWS