Primele drone care au primit autorizație de zbor din partea guvernului american pentru livrarea de colete

Print Friendly, PDF & Email

Wing Aviation, subsidiara Google, a devenit primul operator de drone care are autorizație de zbor FAA (Federal Aviation Administration) pentru a funcționa ca linie aeriană. Practic, firma americană deține același certificări pe care companiile aeriene mici le primesc din partea FAA și a Departamentului de Transporturi, și vor începe testarea serviciului de livrare în zonele rurale din Virginia în următoarele luni, anunță Bloomberg.

Totuși, legislația nu permite încă zboruri deasupra zonelor urbane, limitând astfel aria de acoperire a companiei. Aprobările primite de Wing le va permite să livreze în comunitățile rurale din Virginia și să aplice ulterior pentru a-și extinde aria de operare.

CITEȘTE ȘI Facebook va lansa News Tab, secțiune de știri filtrate de jurnaliști

În timp ce zeci de companii care lucrează la programe de testare au primit derogări de la FAA pentru a efectua zboruri demonstrative sau pentru a efectua livrări pe distanțe scurte, nu a existat niciodată o companie autorizată în conformitate cu reglementările menite să asigure siguranța companiilor aeriene tradiționale de charter sau a transportatorilor aerieni mai mici.

Wing a fost nevoită să creeze manuale extinse, rutine de antrenament și o ierarhie de siguranță, la fel ca orice operator de transport aerian. Companiile care primesc permisiunea trebuie, de asemenea, să fie deținute în majoritate de cetățeni americani.

Spre deosebire de serviciul de livrare cu drone dezvoltat de Amazon, Prime Air, Wing va vinde produse de la comercianții locali. După obținerea aprobărilor, compania va începe să-și găsească parteneri de afaceri în cele două orașe din Virginia în care va opera.Urmărește-ne și pe Google NEWS