Profesorii universitari se pot înscrie la Bursele ANIS 2021 între 1-18 Septembrie

Print Friendly, PDF & Email

Programul Bursele ANIS își propune susținerea cadrelor didactice tinere în integrarea unor tehnologii noi și a unor metode inovative de predare în programa universitară, precum și introducerea de cursuri de tehnologie în facultăți non-IT. Cu acoperire națională și burse de câte 5000 EUR per proiect selectat, programul Bursele ANIS se adresează deopotrivă lectorilor și asistenților universitari. Intervalul de depunere a proiectelor este 1-18 septembrie.

VEZI Ce proiecte au fost sponsorizate la ediția trecută a programului Bursele ANIS

Programul Bursele ANIS, lansat în urmă cu patru ani la inițiativa asociației, se adresează cadrelor didactice tinere care propun în curricula universitară tehnologii noi și metode inovative de predare. Astfel, lectorii universitari trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2021/2022, să actualizeze un curs existent sau să introducă metode inovative de predare, iar asistenții universitari pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular. Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă până în 40 de ani.

Anul acesta, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cyber Security, Inteligența Artificială, Machine Learning, FinTech, HealthTech, Blockchain, Tech for All. Programul are acoperire națională, fiecare proiect calificat primind câte o bursă de 5.000 de euro.

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, ulterior, cei selectați vor avea un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Anul acesta, intervalul de înscriere a proiectelor este 1- 18 septembrie. Regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

Primele trei ediții ale programului au fost sprijinite financiar de către urmatoarele companii: Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, Cornerstone Technologies, eMag, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies, Softelligence Engineering, Wipro.

Bursele ANIS – 165.000 de euro, valoarea burselor acordate în ultimii trei ani

În cele trei ediții anterioare, la programul Bursele ANIS au fost înscrise 98 de cursuri, susținute de cadre didactice care activează în 26 de facultăți, din 8 orașe la nivel național.  Per total, au fost acordate 33 burse, care au cumulat circa 165.000 de euro. Totodată, grație proiectului, s-au conturat și 3 colaborări între companii și mediul academic, pe proiecte de cercetare.

La primele trei ediții au fost selectate proiecte depuse de cadre didactice din cele mai mari centre universitare din România, respectiv: universitățile „Politehnica” din București și Timișoara, ASE, UNATC din București, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, „Tehnică” și „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea București.Urmărește-ne și pe Google NEWS