Programul care pregătește copiii pentru un viitor digital cu ajutorul sportului

Print Friendly, PDF & Email

Americanii de la SAS, furnizori de software de analiză avansată de date, au creat The Batting Lab, un nou program educațional ce combină baseballul și softbalul cu cele mai noi tehnologii. Conceptul oferă o experiență interactivă, care utilizează inteligența artificială (AI), computer vision și analiza IoT pentru a ajuta copiii să-și îmbunătățească mișcările de joc, stimulându-le încrederea în utilizarea datelor și analizelor de date.

The Batting Lab – SAS

The Batting Lab aplică data science pentru a ajuta copiii să folosească mai bine statisticile și să-și îmbunătățească mișcările, făcând datele și analizele mai accesibile, relevante și distractive. Prin creșterea nivelului de alfabetizare digitală, SAS își propune să îi ajute pe viitorii tineri să prospere într-o lume care se bazează din ce în ce mai mult pe date și analize de date. De fapt, aceleași tehnologii care alimentează The Batting Lab ajută companiile și guvernele din întreaga lume să ia decizii mai bune și să crească calitatea vieții.

Competența statistică reprezintă o cerință în atât de multe domenii în prezent. Știu că nu aș avea o carieră într-un birou de baseball fără înțelegerea datelor și a analizei. Văd că prin proiectul The Batting Lab, SAS încearcă să creeze o nouă generație de oameni pasionați de date, care vor rezolva multe dintre cele mai presante provocări ale noastre referitoare la date și analize. Proiectul introduce abilități de care copiii vor avea nevoie atunci când vor deveni profesioniști în afaceri, inginerie, medicină, guvern și în multe alte domenii”, a declarat Sig Mejdal, director general adjunct pentru Baltimore Orioles, expert în sabermetrics și fost inginer NASA.

The Batting Lab este o încăpere plină de tehnologie, senzori și camere pentru a surprinde poziția lovitorului, detaliile balansării (swing) și zborului mingii. Prin inteligență artificială, computer vision și analiză IoT, datele sunt analizate în timp real, iar feedbackul și sugestiile de îmbunătățire sunt afișate în încăpere, pe podea și pereți.

Senzorii și camerele din The Batting Lab colectează peste 50.000 de puncte de date per lovitură. O singură sesiune de 50 de lovituri, înseamnă mai mult de 2,5 milioane de puncte de date analizate. Astfel, jucătorii văd cum să-și optimizeze distribuția greutății, poziția mâinii, mișcările corpului și alți factori. The Batting Lab a analizat mii de lovituri de la jucători de top – inclusiv din echipele de baseball și softball ale Universității de Stat din Carolina de Nord – pentru a construi un model de lovire a mingii optim, pe care îl folosește pentru a ajuta tinerii sportivi să-și îmbunătățească mișcările.

„Am crezut că va fi doar o încăpere obișnuită, cu o mulțime de camere, însă am fost foarte surprins, arăta ca o navă spațială. Acum pot să văd ce greșesc. Un antrenor mi-ar spune și eu nu aș înțelege cu adevărat, dar The Batting Lab îmi arată unde trebuie să mă perfecționez”, a spus Genkai Sharmin, în vârstă de 12 ani, unul dintre copiii grupului inițial care a experimentat The Batting Lab.

Deși nu toată lumea poate experimenta cu ajutorul The Batting Lab, poate, însă, să beneficize de pe urma proiectului. The Batting Lab oferă un manual de date (Data Playbook) la domiciliu, o versiune online a programului, în care copiii și părinții lor pot folosi foile de lucru pentru a urmări progresul și a primi îndrumare. Pe măsură ce copiii își îmbunătățesc abilitățile de lovire, ei câștigă, de asemenea, încredere în utilizarea datelor și a analizelor pentru a-și atinge obiectivele. Data Playbook-ul va fi disponibil pe 6 iunie.

Inteligența artificială, viziunea computerizată și alte tehnologii avansate din The Batting Lab și din spatele ghidului său Data Playbook sunt aceleași folosite de clienții SAS de pretutindeni.

„The Batting Lab face ca datele și analizele să fie distractive. Copiii  folosesc datele pentru a-și îmbunătăți pe loc swing-urile și pozițiile. Scopul nostru este ca atât acești copii, cât și cei care lucrează cu Data Playbook-ul acasă, să fie mai confortabili să aplice date pentru a rezolva probleme, a îmbunătăți o abilitate și înțelege lumea”, a spus Lucy Kosturko, Manager Programe Educaționale la SAS.

Deși The Batting Lab poate îmbunătăți loviturile de baseball ale copiilor, cel mai important rezultat al său constă în pregătirea acestora pentru viitor, oferindu-le încrederea necesară pentru a lucra cu datele și analizele care conduc lumea din jurul nostru. Această introducere în domeniile datelor, analizei de date și în conceptul de alfabetizare digitală este adevăratul scop al The Batting Lab.

SAS sprijină de multă vreme alfabetizarea digitală pentru a ajuta oamenii să navigheze și să prospere într-o lume plină de date. Acest concept reprezintă capacitatea de a consuma, interpreta și înțelege datele, fiind o abilitate esențială pentru succesul în lumea și locurile de muncă de astăzi. Prin programe precum The Batting Lab, dar și prin cursuri și instrumente gratuite pentru educatori, SAS face alfabetizarea datelor accesibilă tuturor.Urmărește-ne și pe Google NEWS