Proiect de transfer tehnologic între universități și mediul economic lansat la Cluj

Print Friendly, PDF & Email

Acceleratorul de startup-uri Risky Business şi Universitatea Babeș-Bolyai anunță lansarea Flux Labs, un accelerator pentru transfer tehnologic, fondat cu scopul de a conecta echipe de cercetare din mediul academic şi colaboratori din industrie. Principalul obiectiv al acceleratorului este să transfere rezultatele proiectelor de cercetare din universitate în mediul economic.

Programul de transfer tehnologic este deschis tuturor disciplinelor predate în universitate, dezvoltând colaborări cu reprezentanţi din industrii strategice precum energia, finanţele, IT sau medicina. Inițiativele cu cel mai mare potențial din cadrul Flux Labs vor beneficia de investiții pentru dezvoltarea ulterioară în scopul comercializării.

CITEȘTE ȘI Ce reacții au avut cadrele didactice după câștigarea burselor de 5.000 euro oferite de ANIS

Această colaborare include şi o serie de studii dedicate alinierii sistemului educaţional la nevoile mediului privat. Primul studiu de cercetare urmărește competenţele proaspeţilor absolvenţi în comparaţie cu nevoile pieței, precum şi modul în care companiile colaborează în prezent cu mediul universitar. Astfel, atât companiile, cât şi persoanele fizice sunt invitate să participe la studiu prin completarea chestionarului: www.riskybusiness.ro/innovationresearch.

Participanţii la cercetare vor primi raportul final al studiului, care va include perspective noi privind abilităţile absolvenţilor, nevoile industriei, motivaţia proaspeţilor absolvenţi, transferul de tehnologie, precum și alte informații relevante.

photo: editiadedimineata.roUrmărește-ne și pe Google NEWS