Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris a finalizat investiția de 2.5 mil euro în fabrica de la Buftea

Print Friendly, PDF & Email

Producătorul român de ambalaje biodegradabile și compostabile Promateris anunță finalizarea investițiilor în capacitatea de producție a fabricii din Buftea, în valoare totală de 2,5 milioane de euro. În urma investiției au fost create 39 de noi locuri de muncă, care se adaugă la cele 100 deja existente ale firmei. Promateris este principalul furnizor pentru marile lanțuri de supermarketuri din România.

Investiția a fost cofinanțată prin granturile acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, în cadrul programului “Creșterea IMM-urilor din România”, care au oferit un grant de 950.000 euro. Promateris a semnat, de asemenea, un acord de parteneriat cu compania norvegiană BioBag, în vederea transferului de cunoștințe și a exportării produselor compostabile fabricate în România către Norvegia și țările scandinave. Acordul este parte a proiectului Europa Verde, ce include investiția de 2,5 milioane euro în fabrica din Buftea.

Proiectul implementat cu ajutorul Innovation Norway a sprijinit tranziția Promateris în vederea decarbonizării producției și a realizării de produse cu impact redus de carbon, anunță compania. În cadrul proiectului, a fost instalată o linie de reciclare a deșeurilor care a reciclat în primul an de la instalare 1.131 tone de deșeuri tehnologice. Prin urmare, începând cu 2021, Promateris reciclează 100% din deșeurile industriale pe care le generează. Mai mult, compania a redus în 2021 producția de polietilenă cu 99% față de anul 2018.

Între 2018 și 2021, Promateris a investit peste 10 milioane de euro în ambalaje realizate din surse regenerabile și nu intenționăm să ne oprim aici. Obiectivul nostru este să investim încă 15 milioane de euro în următorii 5 ani în proiecte care respectă principiile Pactului Verde lansat de UE – Tudor Georgescu, CEO Promateris

În primul trimestru al anului 2021, Promateris a obținut un al doilea grant de la Innovation Norway în valoare de 744.000 de euro prin aceeași linie de finanțare. Obiectivul proiectului este de a produce materia primă biodegradabilă și compostabilă, pe bază de amidon de porumb, în fabrica din Buftea. Produsele din amidon de porumb au un impact redus asupra mediului în comparație cu ambalajele din plastic și, în contextul Pactului Verde European, în prezent, există o cerere tot mai ridicată pentru astfel de produse. Odată ce proiectul este implementat, Promateris va deveni prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb.

Promateris și-a crescut veniturile în 2020 cu 24.4% vs. 2019

Anul trecut, Promateris și-a mărit cifra de afaceri cu 24.4% față de 2019, ajungând la 100 milioane lei, și profitul cu 9.5% ajungând la 2.46 milioane lei.

Reprezentanții companiei menționează că în primele trei luni ale anului 2021, grupul Promateris, care include și rezultatele companiei Biodeck, a atins o cifră de afaceri consolidată de 35 de milioane lei, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 Urmărește-ne și pe Google NEWS