Qbis lansează WebDo – o platforma web cu servicii digitale integrate pentru antreprenori și IMM. Investiție 4 milioane lei, din care peste 60% bani europeni

Print Friendly, PDF & Email

Qbis (Q-bis Consult SRL), companie locală înființată de trei antreprenori în urmă cu peste 15 ani, a lansat o platformă web cu servicii digitale de marketing integrate, dedicată antreprenorilor și IMM. Dezvoltarea WebDo s-a realizat în 20 luni de către o echipă de specialiști IT din România, iar investiția necesară a fost de 4 milioane de lei, din care 2.5 milioane de lei au provenit din fonduri europene din Programul  Operational Competitivitate 2014-2020 .

WebDo oferă clienților săi o soluție integrată pentru prezența online a unui business: domeniu, hosting, blog, analiza traficului și a conținutului, aplicații de marketing – newsletter, sondaje, eDetailing – suport și o echipă de designeri dedicată. Platforma web atacă topul soluțiilor similare de pe piața internațională fiind o variantă mult mai accesibilă atât din punct de vedere al prețului, cât și al funcționalităților disponibile.  

Suntem orientați către piața internă, dar mai ales către piețele emergente, unde observăm o dinamică deosebită în zona de online. Asia, Africa, America de Sud sunt piețe unde micii antreprenori și IMM-urile caută să-și extindă business-ul în zona de online, consolidându-și astfel poziția în piață. Așa cum am gândit soluția WebDo, aceștia au acces la o soluție completă și integrată pentru site-ul de prezentare și marketing digital aferent. Estimăm că în primul an circa 90% dintre clienți vor fi din Asia, iar în 3-5 ani piața locală va ajunge să reprezinte peste 30% – declara Adrian Pătrașcu, Administrator și Director IT QBis.

Instrumentele de marketing oferite ca parte a soluției integrate diferențiază WebDo de competitori. Astfel, cu o interfață user-friendly, WebDo poate gestiona complet atât crearea unui site, cât și trimiterea de newslettere, prezentări personalizare în sistem eDetailing sau crearea de sondaje astfel încât beneficiarul să aibă o imagine completă și complexă a businessului său. Website-urile pot fi create și gestionate de pe orice dispozitiv – desktop, tabletă, smartphone.

Ne dorim să oferim posibilitatea oricărui business owner sau freelancer să transforme o idee într-un website complet funcțional. Ne-am orientat către dezvoltarea în cloud pentru a fi cât mai aproape de tendințele în tehnologie, dorind totodată să oferim securitate la cel mai înalt nivel într-o variantă accesibilă pentru cei cu buget redus, dar ușor de gestionat, prin interfața integrată și user-friendly. Astfel, aplicații comune, precum un newsletter sau un web builder pot fi gestionate din același cont ca și tooluri mai specifice, cum ar fi eDetailing pentru covertirea leadurilor, a precizat Adrian Pătrașcu.

Dincolo de funcționalitate, designul a fost o prioritate în dezvoltarea soluțiilor oferite, iar la dezvoltarea template-urilor a lucrat o echipă internațională, formată din specialiști din România, Marea Britanie, Brazilia și Ucraina, coordonată de un manager de proiect din echipa locală. În plus, site-urile create prin platforma WebDo sunt optimizate SEO și vin cu variantă mobile-friendly integrată, indiferent de template-urile create, fiind ușor de urmărit și de gestionat de pe orice ecran.

Platforma WebDo suplinește prin soluțiile oferite nevoia unei persoane dedicate care să gestioneze prezența online a unui business, de la partea tehnică la marketing, iar crearea site-ului și trecerea sa pe online durează câteva minute. Pentru personalizarea în detaliu a soluțiilor oferite, punem la dispoziție, la cerere, o echipă de designeri. Astfel, costurile implementării și administrării unui site sunt eficientizate la maximum de către business owner, a mai spus Adrian Pătrașcu.  

Utilizatorii pot crea site-uri gratuit prin WebDo, însă pentru a beneficia de soluțiile complete oferite de acesta abonamentul costă 24 EUR/lunar. În următoarele 6 luni, clienții WebDo vor avea la dispoziție și o platformă eCommerce, devenind o soluție atractivă și pentru antreprenorii din zona magazinelor online.

Qbis estimează recuperarea investiției proprii în 3 ani și apreciază un număr de 500 de utilizatori înregistrați până la finalul acestui an. Din 1 septembrie, platforma WebDo este disponibilă pentru utilizatori din toată lumea, în variantă beta.

Dezvoltarea platformei WebDo s-a realizat în cadrul proiectului denumit „CREAREA UNEI PLATFORME CLOUD PENTRU APLICAȚII SOFTWARE”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020;

Beneficiarul proiectului este Q-Bis Consult SRL.

Scopul și obiectivul general al proiectului: dezvoltarea unei aplicatii inovative, in CLOUD. Aplicatia web este destinata intreprinderilor sau persoanelor individuale folosind infrastructura tip CLOUD cu un grad ridicat de scalabilitate si securitate a datelor

Rezultatele așteptate/finale în urma implementării proiectului: o aplicatie inovativa dezvoltata in CLOUD, 7 active tangibile achizitionate si 3 locuri de munca nou create pana la pana la finalizarea implementarii proiectului

Valoarea totala a proiectului este de 4.103.713,36 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.586.343,00 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni de la data semnarii contractului de finantare, cu data de incepere a proiectului in 02.08.2017 si data finalizarii 02.12.2019.

Codul proiectului: cod SMIS 2014+: 116265Urmărește-ne și pe Google NEWS