Rădăcini Grup: 30 de ani pe piața locală | Venituri +107 mil. euro

Print Friendly, PDF & Email

Rădăcini Grup, unul dintre cele mai longevive business-uri din România, aniversează 30 de ani de la lansarea pe piața locală, timp în care s-a dezvoltat pe multiple direcții de business și a deservit peste 1 milion de clienți.

În prezent, compania deține trei divizii de business – auto, utilaje și imobiliare – și numără aproximativ 500 de angajați, în cele șapte orașe în care își desfășoară activitatea. La finele anului precedent, Rădăcini Grup a înregistrat afaceri cumulate de peste 107 milioane euro.

Rădăcini Auto: Peste 1 milion de clienți

După o serie de mici afaceri axate pe import și producție locală la începutul anilor 90, compania a devenit primul dealer Daewoo în București, moment în care și-a extins operațiunile prin deschiderea de showroom-uri și service-uri. Ulterior, în portofoliul companiei s-au alăturat branduri precum Opel, Chevrolet, Citroen, Mazda, Suzuki, Skoda, Volkswagen, Peugeot, Honda, ș.a., iar compania și-a extins treptat operațiunile în mai multe orașe din țară și a abordat și segmentul de vânzări auto rulate.

În prezent, Rădăcini Grup are o rețea dezvoltată în șapte mari orașe din România – București, Brașov, Brăila, Constanța, Galați, Otopeni și Ploiești și a deservit, de-a lungul timpului, peste 1 milion de clienți. Divizia auto deține cea mai mare pondere din cifra de afaceri a grupului, cca. 76%.

Rădăcini Estate: Afaceri de 45 milioane euro

Rădăcini Estate, cea mai nouă divizie a Grupului, a devenit tot mai complexă, un nume reprezentativ în acest sens fiind Aviației Tower, proiect rezidențial premium, dezvoltat în două faze, în zona de Nord a Capitalei. Prima fază a fost deja finalizată, iar livrarea celei de-a doua este preconizată pentru anul 2023.

Luând în calcul toate proiectele, inclusiv cele aflate în dezvoltare, Rădăcini Estate cumulează afaceri de cca. 45 milioane euro, ceea ce înseamnă 20% din veniturile totale ale Grupului. Compania are în plan dezvoltarea unor centre comerciale, logistice, clădiri de birouri și noi proiecte rezidențiale.

Sprijin pentru educație

Inițiativa „Burse de studiu pentru elevii din mediul rural”, demarată de Fundația Rădăcini Grup, sprijină elevi de la sate cu potențial academic ridicat și cu posibilități financiare limitate. Până în prezent, peste 80 de elevi au beneficiat de sprijin, 21 dintre aceștia ajungând să învețe la unele dintre cele mai mari facultăți din țară.

Programul de experiență în muncă “Rădăcini pentru studenți” are că scop pregătirea și susținerea profesională a tinerilor și încurajarea lor spre alegerea unei viitoarei cariere în domeniul auto. Tinerii participanți descoperă complexitatea activității de vânzare și service, intră în contact cu sistemele informaționale și tehnologiile de ultima generație și interacționează cu clienții.Urmărește-ne și pe Google NEWS