Rareș Toma, roombuddy.co: Proprietarii de locuințe își vor putea promova anunțurile de închiriere pe platformă

roombuddy.co, lansată în septembrie anul trecut, este o platformă online gratuită prin care oricine își poate găsi ușor un coleg cu care să împartă chiria unui apartament. Proiectul îi aparține lui Rareș Toma, 23 de ani, student la Facultatea de Mate – Info din cadrul Universității București. Am stat de vorbă cu Rareș care ne-a spus că ideea i-a venit din pură necesitate, fiind el însuși un tânăr sosit în București din provincie:

În fiecare an am avut situații neplăcute atunci când mă mutam deoarece nu îmi găseam o persoană de încredere să stau în apartament. Citesc foarte mult și mă dezvolt continuu, iar aceste lucruri făceau căutarea unui coleg și mai dificilă

My boss, My teacher: CEO Softbinator Technologies predă la Facultatea de Mate-Info

Pe platformă sunt înscriși în prezent 620 de utilizatori, majoritatea din orașe universitare precum București, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara sau Iași. roombuddy este dedicat în special studenților, dar nu se limitează doar la aceștia. Oricine își poate căuta coleg de apartament.

Rareș menționează că momentan nu monetizează platforma, însă, pe viitor își dorește să includă modalități de promovare a anunțurilor de căutare a unui coleg de apartament și reactualizarea fulger a acestora. El spune că are în vedere și implementarea unei opțiuni prin care proprietarii de locuințe să poată posta anunțuri de închiriere, care pot fi la rândul lor promovate pe platformă.

Într-un viitor mai apropiat, roombuddy va avea și un chat: “în lunile ce urmează, se va dezvolta mesageria în cadrul platformei pentru a facilita comunicarea dintre cei care își caută coleg de apartament și se vor mai adauga filtre de căutare”.

Într-un interviu acordat start-up.ro, Rareș estima că piața căreia i se adresează platforma roombuddy cuprinde peste 500.000 de oameni: ”doresc ca pe viitor să avem conținut nu doar pentru cei care își caută coleg de apartament, ci pentru toți cei care sunt în căutarea unei chirii sau de informații despre zone și prețuri din diferitele zone ale țării. Așadar, estimez că pe lângă cei 400.000 de mii de studenți români, platforma poate ajunge și la cei aproximativ 20.000 studenți străini veniți la studii în România, dar și la alți 100.000 de oameni care își caută chirie”, menționa Rareș în articolul startup.ro.

Didea, Workspace Studio: Biroul în sensul clasic devine mai mult un loc al comunicării și lucrului în echipă și mai puțin un spațiu al sarcinilor individuale

image: Stocksnap, Pixabay.com

2 Replies to “Rareș Toma, roombuddy.co: Proprietarii de locuințe își vor putea promova anunțurile de închiriere pe platformă”

Comments are closed.