Nemții de la Ratiodata au preluat firma românească Accesa și vor să angajeze 400 de IT-iști în trei ani

Accesa, companie înființată în urmă cu 16 ani la Cluj-Napoca, anunță preluarea de către Ratiodata, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme și servicii IT din Germania. Prin această achiziție, Grupul Ratiodata își extinde capacitatea de a oferi clienților servicii end-to-end de transformare digitală.

Interesante sunt căile IT-ului autohton: cele două companii au anunțat în august un joint-venture, o nouă companie – Ratiodata Accesa Romania SRL (RARo) – urmând ca astăzi să anunțe achiziția. Le urăm mult succes, mai ales în găsirea de specialiști tech bine pregătiți. În comunicatul de presă de astăzi, cele două firme menționează că vor să recruteze 400 de angajați în următorii trei ani. Misiune grea, mai ales în contextul și competiția anunță aceleași planuri: Nagarro, care a preluat firma clujeană iQuest, anunța luna trecută că vrea să angajeze câteva zeci de oameni până la finalul anului; Endava, unul dintre cei mai mari angajatori din IT, anunța că are 90 de poziții deschise pentru sediile sale din România.

VEZI ȘI Morphosis Capital vrea să investească în următorii doi ani 50 milioane euro în companii românești

Ratiodata oferă soluții personalizate pentru industrii strict reglementate, cum este cazul industriei bancare sau furnizorilor de servicii financiare. În ultimii patru ani, Accesa a susținut strategia de digitalizare a Radiodata și dezvoltarea de soluții avansate ce oferă o experiență superioară clienților, se arată în comunicatul de presă.

În contextul dezvoltării parteneriatul nostru cu Accesa, la începutul acestui an am lansat RARo, un joint venture care propune o alăturare a competențelor noastre, în direcția accelerării business-urilor din  domenii  reglementate, cum ar fi băncile, asigurările și asistența medicală. Acum ne declarăm încântați să-i întâmpinăm pe profesioniștii Accesa în cadrul Grupului Ratiodata, decizie prin care ne consolidăm  capacitatea de a oferi un parcurs complet de evoluție digitală pentru branduri importante, atât din piețele reglementate, cât și din cele nereglementate, acoperind zone de hardware, inginerie, soluții de dezvoltare software și managed serviced în toată regiunea DACH – Martin Greiwe, purtător de cuvânt al board-ului Ratiodata

Reprezentanții companiilor anunță că atât numele, cât și brandurile Accesa și RARo își vor continua evoluția. RARo se va adresa companiilor din industrii reglementate, iar Accesa celor nereglementate.