Remax România lansează IMOBID, prima aplicație de ofertare digitală a proprietăților, gratuită pentru clienți

Print Friendly, PDF & Email

Remax România lansează IMOBID – aplicație de ofertare digitală pentru proprietățile aflate în portofoliul brokerilor companiei, ce presupune un proces asemănător celui de licitație clasică. Primul instrument de acest tip pe piața locală, soluția aduce valoare adăugată atât pentru vânzători, cât și pentru cumpărători, mizând pe un grad înalt de transparență, siguranță și inovație, comparativ cu  tranzacționarea clasică.

Practica ne arată că piața are nevoie de o asemenea soluție pentru a facilita un proces de tranzacționare eficient, iar Remax România a fost dintotdeauna o companie preocupată constant de dezvoltare în zona tehnologiei. Astfel, decizia de implementare a acestei aplicații, necesară deopotrivă agenților și clienților noștri, a fost una esențială și a venit firesc. IMOBID este un produs dezvoltat și testat in Europa, adaptat pentru piața locală și, conform datele noastre, reprezintă un instrument unic în România – Răzvan Cuc, Președinte Remax România

IMOBID este o aplicație de ofertare digitală pentru proprietăți, care funcționează asemănător procesului clasic de licitație. Oferta de cumpărare poate fi trimisă online, în siguranță, fără presiune de timp, într-un proces transparent, prețurile comunicate de potențialii cumpărători reflectând situația actuală a pieței și contribuind, astfel, la stabilirea unor prețuri corecte. Totodată, prin expunerea directă și concretă a tuturor ofertelor de cumpărare, vânzătorii au garanția selectării celui mai bun cumpărător, conform criteriilor alese. 

Printre beneficiile aduse de IMOBID cumpărătorilor se numără: un proces de încredere și convenabil, constatare transparentă a prețului, șanse echitabile pentru a face cea mai bună ofertă, fără oferte „false”, actualizări la timp și comunicare eficientă. De cealaltă parte, vânzătorii au ca avantaje: mai mulți potențiali cumpărători, cel mai bun preț de vânzare posibil, vânzare mai rapidă, proces transparent, cu prezentarea tuturor părților interesate și a ofertelor, precum și rezultate finale mai bune. Conform experienței Remax Europa, IMOBID poate aduce o majorare medie a prețului final de vânzare cu 15% față de cel inițial. 

Totodată, nici cumpărătorii, nici vânzătorii nu suportă costuri pentru utilizarea acestei soluții, ci se percepe, în mod obișnuit oricărui proces de tranzacționare, un comision către agent, în cazul unei oferte câștigătoare semnate. Consultantul imobiliar are rolul de a promova corect proprietatea, astfel încât să atragă clienți cumpărători calificați, să supervizeze întreg procesul și să consilieze vânzătorul în decizia de vânzare. Durata procesului de ofertare se stabilește de comun acord între proprietar și agent, iar ca regulă generală va fi de circa două săptămâni.Urmărește-ne și pe Google NEWS