Remax România se extinde în Republica Moldova, piață imobiliară cu perspective optimiste

Rețeaua internațională de agenții imobiliare în sistem de franciză Remax anunță extinderea operațiunilor Remax România și în Republica Moldova, unde a semnat deja primul contract de franciză cu un birou – Remax Invest, din Chișinău. Până la finele acestui an, managementul Remax Moldova își propune deschiderea a minimum cinci birouri și atragerea a circa 50 de agenți imobiliari.

Afacerile Remax România au crescut cu peste 50% în 2019:, ajungând la 4,55 milioane de euro. Citește mai multe aici.

Operațiunile Remax Moldova vor fi controlate de o echipă locală de profesioniști, care va colabora cu cea din România pentru a prelua modelul de business de succes. Master franciza Remax Moldova este deținută de Răzvan Cuc, Președintele Remax România, și Alexei Curti.

Standardele segmentului de consultanță imobiliară în Republica Moldova nu sunt tocmai eficiente, iar percepția clienților asupra agentului imobiliar este una preponderent negativă. Însă tocmai acestea sunt motivele deschiderii Remax Moldova și, totodată, provocarea pe care ne-o asumăm – de a spori calitatea serviciilor de consultanță imobiliară și de a crește sănătos piața imobiliară locală, prin intermediul unor profesioniști formați sub umbrela Remax – Răzvan Cuc, Co-Președintele Remax Moldova & Președinte Remax România

Primul obiectiv vizat pe termen lung de către managementul Remax Moldova este schimbarea percepției clienților asupra agenților imobiliari, prin formarea unor consultanți imobiliari profesioniști. Această sarcină va fi implementată de Academia Remax, al cărei scop este oferirea permanentă de educație și studii calitative, live și online, atât agenților, cât și broker/owner-ilor. Totodată, Remax își propune să aducă pe piața din Republica Moldova, pe lângă educație, și instrumentele, cunoștințele și codul etic necesar dezvoltării segmentului de consultanță imobiliară.

Există pe plan local mai multe companii ce dețin diferite procente din cota de piață și care încearcă să implementeze constant modele eficiente aduse din exteriorul țării, însă noi aducem un sistem testat timp de 47 de ani. Brandul Remax va face istorie pe piața imobiliară din Republica Moldova și ne bucura faptul că avem deja susținerea multor profesioniști din domeniu – Alexei Curti, Co-Președinte Remax Moldova

Deși Remax a demarat operațiunile de intrare pe piața Republicii Moldova la începutul anului curent – până în prezent echipa a semnat deja primul contract de franciză cu un birou – Remax Invest din Chișinău, sub conducerea broker/owner-ului Adrian Țurcanu. Pentru anul acesta, Remax Moldova vizează deschiderea a minimum cinci birouri și atingerea unui număr de 50 de membri.

Republica Moldova – o piață imobiliară în formare, cu perspective optimiste

Potrivit reprezentanților Remax, deși piața imobiliară din Republica Moldova se află într-un stadiu de formare, aceasta înregistrează o evoluție constantă. Drept dovadă, la nivelul lui 2019, piața a atins un record absolut – o creștere cu 40% a volumului tranzacțiilor față de anul precedent. Poziția primăriei de a nu mai elibera autorizații de construcții, creșterea accesibilității achiziției unei locuințe, creditele ipotecare mai flexibile, dar și investițiile străine, sunt printre motivele enumerate de specialiști pentru a explica tendința de creștere.

De altfel, dezvoltările imobiliare – motorul și indicatorul economic al oricărei țări – reprezintă unul dintre domeniile fără de care creșterea economică a Republicii Moldova și dezvoltarea la nivelul Comunității Europene nu ar fi posibilă. Însă, pentru ca acest segment să crească în continuare, iar cetățenii și dezvoltatorii să-și atingă eficient scopurile comerciale, piața are nevoie de metode, instrumente și consiliere profesională, motiv pentru care reprezentanții Remax au considerat oportună intrarea pe piața locală în acest an.

Uber mai taie 3.000 de joburi și 45 de birouri la nivel global în plină criză Covid-19