#RestartEconomy – Carmen Dumitru, Acvatic Bebe Club: Nu vă uitați angajații, furnizorii și clienții în această perioadă

Carmen Dumitru a deschis unul dintre primele cluburi de educație acvatică din București în urmă cu 7 ani, ajungând în 2019 la o cifră de afaceri de 1 milion de lei. Pentru 2020, Acvatic Bebe Club viza o creștere de 15% a cifrei de afaceri, dar și o extindere la nivel local și național, care, pentru moment este pusă on hold. Antreprenorul estimează că noul context va avea un impact negativ asupra cifrei de afaceri de aproximativ 20%, sperând că finalul de an să diminueze efectele crizei actuale.

Am întrebat-o pe Carmen Dumitru care ar fi, în opinie sa, măsurile pe care Guvernul și mediul privat le-ar putea lua pentru a relansa economia României, afectată de criza de COVID-19. Situația fără precedent în care ne aflăm și durata acesteia au luat prin surprindere multe afaceri, unele dintre ele chiar de la primele măsuri anunțate de Guvernul Orban, cu titlu de recomandare. Gradul de afectare al acestora variază, însă cu siguranță depășește în multe cazuri capacitatea de a se repune pe picioare când ne vom întoarce la o stare de normalitate, cu toate consecințele contextului actual, consideră antreprenoarea.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI Interviul cu Titi Aur: Datoria publică mică a României este un avantaj. Trebuie doar curaj politic

“Sunt de părere că o măsură pe care ar trebui să o ia Guvernul este acordarea de credite de investiții, de linii de credit de către EximBank și CEC Bank, cu garanții de stat și dobândă parțial subvenționată”, menționează Carmen Dumitru.

#RestartECONOMY este un nou proiect editorial în care ne dorim să includem sfaturile și recomandările antreprenorilor, oamenilor de business și experților cu privire la măsurile ce pot fi luate ACUM de mediul privat și guvern pentru ca economia României să își revină cât mai repede și cu cât mai puține pagube din criza provocată de pandemia de coronavirus. Dacă faci parte din cele 3 categorii de mai sus, ne-ar plăcea să aflăm și părerea ta. Ne poți trimite un email la redactia@digital-business.ro. Te rugăm să incluzi câteva detalii despre tine, companie și o fotografie portret.

O altă inițiativă ar fi crearea unui program de tip start-up nation, orientat către firmele deja existente, adaptat și suficient de flexibil astfel încât să fie un suport real pentru mediul de business.

Eșalonarea impozitelor și plăților către stat aferente perioadei actuale până la finalul anului ar putea fi o altă măsură care să ne ajute. Și, pentru că aceste săptămâni ne-au arătat că se poate, extinderea digitalizării la întregul aparat de stat. Am evita mult timp pierdut în instituții, dar și timpii morți din business. Iar viteza de reacție, acțiunea sunt atribute ale unei economii funcționale

Carmen Dumitru le recomandă celorlalți antreprenori să depună eforturi pentru a-și păstra și proteja angajații în această perioadă: “ei contribuie activ la a da valoare unui business și îl ajută să funcționeze, să crească. Este momentul să le arătăm că știm acest lucru”

De asemenea, clienții și furnizorii nu trebuie uitați, menționează Carmen Dumitru, chiar dacă perioada de suspendare a activității multor afaceri se prelungește, trebuie păstrată comunicarea cu aceștia și menținerea relațiilor.

CITEȘTE ȘI Dacă LUGU LUGU și FUSTIȚE CU LUMINIȚE pot vinde online, poți și tu!

O a treia măsură pe care o consider necesară este evitarea comportamentelor abuzive și invocarea clauzei de forță majoră chiar și atunci când acest lucru nu se impune. Trebuie să înțelegem că suntem conectați, că, de cele mai multe ori, business-urile depind unele de altele pentru a funcționa. Să privim această situație pe termen lung și să nu vizăm  exclusiv beneficiile imediate. Este foarte posibil ca acestea să se întoarcă împotriva noastră



Urmărește-ne și pe Google NEWS