#RestartECONOMY – Lucian Miess, GETT’S: Măsurile Guvernului, un act economic criminal

Print Friendly, PDF & Email

Industria de beauty este unul dintre cele mai puternic afectate sectoare ale economiei de criza actuală, alături de horeca și turism. Sistarea activității conform ordonanțelor militare va conduce probabil la falimentul multor saloane de înfrumusețare, consideră Lucian Miess, fondator GETT’S. Lanțul de saloane GETT’S are o vechime de peste 20 de ani și deține 10 locații în marile centre comerciale și hoteluri, cu 3 branduri, și 230 angajati. Anul trecut, GETT’S a înregistrat venituri de peste 3 milioane de euro.

#RestartECONOMY este un nou proiect editorial în care ne dorim să includem sfaturile și recomandările antreprenorilor, oamenilor de business și experților cu privire la măsurile ce pot fi luate ACUM de mediul privat și guvern pentru ca economia României să își revină cât mai repede și cu cât mai puține pagube din criza provocată de pandemia de coronavirus. Dacă faci parte din cele 3 categorii de mai sus, ne-ar plăcea să aflăm și părerea ta. Ne poți trimite un email la redactia@digital-business.ro. Te rugăm să incluzi câteva detalii despre tine, companie și o fotografie portret.

CITEȘTE ȘI CertSIGN termină 2019 cu o cifră de afaceri de 12 mil euro și încearcă să păstreze veniturile la același nivel și în 2020

Criza Covid-19 va avea un impact devastator și nimeni nu poate prezice cât va dura. Chiar dacă apare o relaxare a măsurilor, va veni treptat și industria noastră va fi ultima care se va redeschide, cu restricții suplimentare.

Conform Miess, în cel mai optimist scenariu, compania sa va înregistra anul acesta o scădere a cifrei de afaceri între 30-50%: “scenariul pesimist presupune falimentul din cauza măsurilor guvernului, respectiv Ordonanța 29/2020 Art X, care ne suspendă dreptul nostru de a genera venit, dar ne lasă obligațiile de plată. Obligațiile se amână, nu se suspendă, ceea ce este echivalentul unui act economic criminal, ilegal și imoral“.

Pentru noi, aceste măsuri pot duce la o serie de acțiuni în lanț, un domino în care mall-urie continuă să factureze, deși noi avem zero încasări, pot executa scrisorile de garanție și contractele cu penalizări de sute de mii de euro pe locație. În același timp, banca va executa garanția pentru SGB-uri și va veni după bunurile mele personale, inclusiv casa, lăsându-ne pe drumuri și cu datorii pâna la bătrânețe

CITEȘTE ȘI Ai un magazin, cafenea sau fermă? Poți face livrări? Dar cu clienții cum stai?

Lucian Miess a semnat un document, în numele Organizației Patronale a Industriei de Beauty, din care mai fac parte saloanele Magic, Abbate și El Studio, în care a prezentat pe larg problemele cu care se confruntă industria de înfrumusețare în această perioadă și soluțiile prin care acestea se pot rezolva. Documentul poate fi consultat AICI.

Cele 4 lanțuri de saloane de beauty au împreună 1.500 de angajați, 30 locații și venituri cumulate de 16 milioane de euro în 2019.Urmărește-ne și pe Google NEWS