#RestartECONOMY – Titi Aur: Datoria publică mică a României este un avantaj. Trebuie doar curaj politic

Titi Aur, fondatorul academiei care îi poartă numele, a sistat activitatea școlii de conducere defensivă chiar înainte de prima ordonanță militară pentru a-și proteja colegii și clienții. Cursurile academiei s-au mutat acum online, mai exact partea teoretică, urmând ca partea practică să fie reluată imediat ce perioada de izolare socială se închieie și situația epidemiologică o va permite. Anul trecut, compania lui Titi Aur a avut o cifra de afaceri de “puțin peste 2 milioane de euro“. Am discutat cu Titi Aur despre măsurile pe care autoritățile și mediul privat le-ar putea lua pentru a relansa economia României, afectată de criza de COVID-19.

Multiplul campion la raliuri este de părere că inițiativele guvernului trebuie să se îndrepte acum spre susținerea mediului de afaceri: “Trebuie să beneficiem de faptul că avem datoria publică de <doar> 35% din PIB și să sacrificăm deficitul bugetar făcând împrumuturi dirijate către susținerea economiei, oferind și garantând fonduri, împrumuturi, facilități mediului de afaceri. Acest avantaj al României (datoria publică mică față de alte țări) ar putea schimba radical, în bine, poziția noastră în Europa. Trebuie doar curaj politic.” VEZI MAI JOS ȘI SFATURILE LUI TITI AUR PENTRU CEILALȚI ANTREPRENORI!

#RestartECONOMY este un nou proiect editorial în care ne dorim să includem sfaturile și recomandările antreprenorilor, oamenilor de business și experților cu privire la măsurile ce pot fi luate ACUM de mediul privat și guvern pentru ca economia României să își revină cât mai repede și cu cât mai puține pagube din criza provocată de pandemia de coronavirus. Dacă faci parte din cele 3 categorii de mai sus, ne-ar plăcea să aflăm și părerea ta. Ne poți trimite un email la redactia@digital-business.ro. Te rugăm să incluzi câteva detalii despre tine, companie și o fotografie portret.

Transmiterea clară și rapidă a măsurilor către mediul de afaceri, dar și către populație este o altă măsură pe care autoritățile trebuie să le ia în această perioadă, consideră Titi Aur. Emigrarea românilor este un subiect fierbinte pentru specialistul auto, el este de părere că guvernul trebuie să-și regândească prioritățile și să sprijine “sectoarelor vitregite în ultimii 30 de ani, care au dus la migrarea forței de muncă spre alte țări: școlarizare pe meserii, cercetarea în toate domeniile, industria chimica, etc. Parerea mea este că puterea politică (indiferent că a fost de stânga sau de dreapta) a fost oarbă, susținând că cei plecați (diaspora) au sprijinit economia prin banii trimiși. Consider că este fals pentru că media sumelor trimise de către cei plecați este de aproximativ 500 de euro/an, iar un angajat în România plătește numai impozit pe salariu mult mai mult de atât. Plus toate consumurile și valoarea creată pentru firma la care lucrează, contribuția este mult mai mare”.

VEZI ȘI Ce măsurile a luat FREE NOW pentru a-și proteja șoferii și pasagerii

Omul de afaceri Titi Aur are și câteva sfaturi pentru ceilalți antreprenori afectați de această criză fără precedent: “negociați cu furnizorii, clienții și angajații, astfel încât să găsiți un compromis funcțional și reprofilați-vă, acolo unde este posibil”. În același timp, antreprenorii trebuie să aibă curajul necesar pentru a investi “dacă vin și măsuri bune de la guvern. În perioada de criză pot fi făcuți pași foarte mari dacă găsești soluția cea mai bună.”

CITEȘTE ȘI Cum și-a concediat un startup 406 angajați în 2 minute după ce i-a păcălit să participe la un webinar