Robotul NEO și-a găsit loc de muncă la Bolintin-Deal
Robotul NEO, dezvoltat de un startup londonez cu background românesc, operează zilnic în acest centru logistic din Bolintin-Deal, scanând peste 10.000 de amplasamente de paleți pe oră, față de 150 de amplasamente pe oră cu procesele manuale curente.
Depozitul operat de A.P. Moller – Maersk & iB Cargo, care deservește unul dintre cei mai mari producători globali de mobilă și decorațiuni interioare, s-a deschis în septembrie 2021 cu 76.000 mp. La mai puțin de 2 ani a ajuns la 100.000 mp, deservind opt țări din Europa și Balcani. Unitatea este situată în parcul industrial CTPark Bucharest West.
NEO lucrează non-stop, fără erori
NEO acoperă atât culoare largi, dar și cele foarte înguste și dificil de navigat, și ține evidența paleților întregi, cât și a cutiilor rămase în zonele de picking – efort care consumă timp și este predispus la erori umane, integrându-se în operațiunile zilnice și lucrând alături de echipele din depozit 24/7.
Dexory, startup-ul de logistică care l-a creat pe NEO, a fost fondat de Andrei Dănescu, Oana Jinga și Adrian Negoiță la Londra. Dexory colaborează deja cu Maersk pentru depozitele din Regatul Unit și Irlanda.
Conform reprezentanților, “soluția Dexory combină hardware-ul și software-ul pentru a oferi vizibilitate instantă asupra stocurilor și operațiunilor, printr-un simplu click. Folosind roboți autonomi de 12 metri înălțime pentru a capta date și imagini din depozit în timp real, tehnologia digital twin permite analiza instantanee a stocurilor, a gradului de ocupare și a mișcării stocurilor“.
Tehnologia “digital twin” oferă apoi acces instantaneu la datele capturate, evidențiind orice discrepanțe cu alte sisteme de monitorizare a stocului (WMS), într-un format digital intuitiv, ușor de accesat.
“Datele extrase ajută la rezolvarea rapidă a provocărilor operaționale, sporesc eficiența (permițând depozitarea și acuratețe ridicată în procesul de picking) și generează informații valoroase asupra operațiunilor depozitului (cum ar fi fluctuația în timp real a gradului de ocupare, planificarea rutelor de picking etc.) – toate fiind realizate manual în trecut. Folosind Inteligența Artificială, sistemul oferă sugestii de optimizare în timp real, pentru planificarea mai precisă a resurselor și pentru un management mai eficient al forței de muncă”.
Urmărește-ne și pe Google NEWS