Românii de la RolaxIT lansează un serviciu de transcriere şi traducere automată în 110 limbi

Startup-ul românesc RolaxIT Innovation a lansat Scriptoman, un serviciu de transcriere şi traducere automată, bazat pe Inteligenţă Artificială. Disponibil online, Scriptoman permite transcrierea rapidă a înregistrărilor de lungă durată şi oferă o acurateţe de peste 90%.

Serviciul include un editor care semnalează nivelul de încredere asociat unui cuvânt transcris sau tradus, ceea ce permite utilizatorilor rafinarea rezultatelor. Transcrierile pot fi traduse automat, adăugate ca subtitrare la fișierele video şi arhivate pe termen lung.

CITEȘTE ȘI 4 startup-uri românești, semifinaliste într-o competiție europeană de inovație medicală

Timpul de transcriere este de jumătate din durata înregistrării, iar algoritmii utilizaţi respectă regulile ortografice şi ortoepice ale limbii române și ale celorlalte limbi. Scriptoman permite transcrieri din 37 de limbi şi traducere automată din 110 limbi şi a fost dezvoltat de o echipă locală.

Utilizatorii de carduri Up România pot plăti acum direct cu telefonul

Scriptoman se adresează cu precădere mediului de business, de la media şi televiziune, la call center, domenii care folosesc intens înregistrările audio/video. Serviciile sunt disponibile prin plata unui abonament lunar sau a unui credit preplătit.

Folosim o tehnologie cloud care procesează vocea pe baza unor algoritmi de Inteligenţă Artificială. Este un engine dezvoltat de un partener extern, dar pe care l-am antrenat pentru recunoaşterea tiparelor specifice limbii române, de la diacritice la topică şi punctuaţie. Complementar, oferim posibilitate adăugării unui dicţionar propriu (termeni tehnici, jargon profesional, acronime) fiecărui client şi a unui editor post transcriere, prin care să atingem un nivel superior de acurateţe – George Rusu, administrator RolaxIT

Serviciile de transcriere automată sunt mult mai rapide şi mai eficiente decât procesarea manuală. Transpuse în format text, înregistrările audio-video sunt mult mai uşor de arhivat şi indexat, atât pentru analiza ulterioară a informaţiilor conţinute cât şi în scopuri legale.  Serviciul Scriptoman este disponibil pentru testare gratuită, fiecare utilizator nou primind la înregistrare 30 de minute credit.

image: scriptoman.ro

One Reply to “Românii de la RolaxIT lansează un serviciu de transcriere şi traducere automată în 110 limbi”

Comments are closed.