Românii sunt atrași de investiții imobiliare în insulele Capului Verde

Print Friendly, PDF & Email

Potrivit RE/MAX România patru proprietăți cumpărate de clienți români au dat startul achizițiilor imobiliare cu scop investițional în resorturile premium ale dezvoltatorului Resort Group PLC din Capul Verde.

Capul Verde, faimoasa destinație pentru vacanțele exotice, a cunoscut o creștere fulminantă a turismului în ultimii ani și se așteaptă la dublarea numărului de vizitatori până în 2024. Acest interes deosebit a determinat, de altfel, solicitări ridicate pentru cazare de calitate, cererea depășind adesea oferta din acest punct de vedere.

În acest context, dezvoltatorul de lux The Resort Group PLC a pus bazele unui sistem de investiții imobiliare, care vine deopotrivă în întâmpinarea investitorilor și a doritorilor de vacanțe exotice, având în portofoliu patru proiecte finalizate și două în construcție.

Până în prezent, patru apartamente în valoare de peste 190.000 euro fiecare au fost achiziționate de către investitori români, prin intermediul consultanților RE/MAX România.

Citește și Piața de consultanță imobiliară locală estimată la 80 de milioane de euro!

Toate camerele, apartamentele și vilele sunt vândute separat, înregistrate sub titlul juridic unic, ceea ce înseamnă că investitorul beneficiază de drept de proprietate. Prin urmare, acesta poate decide cum este gestionată proprietatea, respectiv poate beneficia de avantajele unei case de vacanță sau poate obține venituri suplimentare din închirierea acesteia.

Pentru a facilita munca noului proprietar, dezvoltatorul pune la dispoziția acestuia un program de închiriere al hotelului, care se ocupă, în numele său, de tot managementul proprietății și al turiștilor. Totodată, investitorul poate alege păstrarea controlul asupra modului în care gestionează proprietatea, stabilind rata de închiriere pe săptămână, disponibilitatea pentru oaspeți, etc.

Rambursarea primită este direct proporțională de performanța turistică a Capului Verde, nivelul de ocupare a stațiunii și veniturile generate de operatorii de turism, acești factori fiind influențați direct de creșterea constantă a numărului de turiști care vizitează anual arhipelagul.

Dezvoltatorii The Resort Group garantează, însă, pentru proprietățile aflate în portofoliul lor, un randament de 5%. De asemenea, oferă investitorilor un pachet de vacanță personală all inclusive de cinci săptămâni/ an, în cazul utilizării proprietății prin programul de închiriere al resortului. Costul proprietăților pleacă de la 150.000 de euro pentru un apartament, până la 600.000 de euro, o vilă cu 5 dormitoare.Urmărește-ne și pe Google NEWS