Românii au oportunitatea de a aplica pentru o bursă gratuită în domeniul securității cibernetice, oferită de cel mai bun institut tehnologic din lume
Institutul de Tehnologie SANS lansează astăzi Bursa Paller de Securitate Cibernetică, o bursă internațională complet finanțată, menită să ajute la completarea decalajului de competențe în domeniul securității cibernetice.
Bursa este deschisă solicitanților din România, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia și Slovacia. Toate cursurile vor fi susținute în limba engleză.
Adaptate pentru cursanți cu niveluri diferite de experiență cibernetică, de la profesioniști experimentați în securitatea informațiilor până la persoane fără experiență tehnologică, bursele permit candidaților admiși acces la unul dintre cele două programe ale bursei. Ambele programe oferă diplome și certificate de cel mai înalt nivel, ajutându-i astfel pe bursieri să se implice, pentru ca organizațiile, regiunile și țările lor să fie mai sigure și mai protejate în fața amenințărilor cibernetice.
Prin New to Cyber Track – programul ce nu necesită experiență anterioară – cursanții pot obține un certificat de licență în Securitate Cibernetică Aplicată, o licență în Științe în Securitate Cibernetică Aplicată sau o licență în Studii Profesionale în Securitate Cibernetică Aplicată. Al doilea curs, dedicat celor cu experiență, Experienced Student Track – este deschis pentru cei care au o diplomă de licență și experiență în domeniul IT sau securitatea informațiilor și le va permite cursanților să obțină unul dintre cele opt certificate de absolvire specifice unui loc de muncă sau un Master în Ingineria Securității Informației. Bursa acoperă toate taxele de curs, materialele de curs și examenele de certificare GIAC, indiferent de programul urmat de studenți.
Toate programele includ mai multe certificări Global Information Assurance Certification (GIAC), sunt disponibile 100% online și oferă o serie de sesiuni provocatoare, la cerere sau live, concepute pentru a se potrivi nevoilor cursanților. Construite având în vedere cerințele profesioniștilor în domeniu, cursurile sunt extrem de flexibile și permit cursanților să urmeze câte un curs pe rând, iar majoritatea se vor încheia cu un examen de certificare GIAC recunoscut în industrie. Creată și oferită de profesioniști cibernetici de elită care lucrează în prezent în securitate cibernetică, această educație practică online duce învățarea dincolo de ecran și o poate transforma într-o carieră în domeniul securității cibernetice, care poate schimba viața oricui.
Denumită după Alan Paller, fondatorul Institutului SANS și al Institutului de Tehnologie SANS, Bursa Paller în domeniul securității cibernetice este dezvoltată având la bază moștenirea educațională a acestui vizionar în domeniul securității cibernetice, mărturie stând milioanele de breșe în securitate prevenite și sutele de mii de vieți pe care Paller le-a ajutat să se schimbe. Astăzi, în contextul în care organizațiile au nevoie de o apărare mai solidă ca oricând, Institutul de Tehnologie SANS este cel mai important program internațional de securitate cibernetică și este singurul colegiu axat exclusiv pe educația în domeniul securității cibernetice, luându-și angajamentul ca persoanele cu talent, impuls și dorință de a proteja să aibă oportunitatea de a acționa și de a face diferența.
„Bursa Paller de Securitate Cibernetică oferă cea mai bună educație din lume în domeniul securității cibernetice celor care au dorința și capacitatea de a avea un impact în lumea reală. O abordare practică, oferită de cei din linia întâi a industriei securității cibernetice, va fi imperativă pentru cei care doresc să se apere împotriva amenințărilor cibernetice critice de astăzi. Niciun alt furnizor de educație în domeniul securității cibernetice din lume nu are același nivel de expunere în lumea reală ca noi, așa că suntem încântați să aducem burse finanțate integral celor care sunt pregătiți să facă față provocării și hotărâți să facă diferența” a declarat Ed Skoudis, Președinte Institutul de Tehnologie SANS.
„Alan Paller și-a dedicat viața îmbunătățirii considerabile a abilităților practicanților în securitate cibernetică, pentru a contracara amenințările din ce în ce mai mari. Datorită angajamentului, efortului susținut și bunătății lui Alan, sute de mii de studenți au devenit mai buni apărători cibernetici. Moștenirea și dedicarea sa de-a lungul unei vieți continuă să întruchipeze misiunea SANS” a completat acesta.
Există exemple de cursanți care au făcut tranziția către securitate cibernetică din domenii total diferite, care nu au nicio legătura cu aceasta, și care au reușit să își construiască o carieră de succes.
„Dacă lucrezi în acest domeniu, trebuie să fii pregătit să privești spre viitor și să rămâi conectat la vârful tehnologiei. Îmi atribui direct jobul actual certificatelor pe care le-am obținut prin Institutul de Tehnologie SANS. Certificatele SANS sunt bine recunoscute și respectate în întreaga industrie și în întreaga lume. Este cel mai bun program de acest gen din industrie” a declarat Jake Danuser, absolvent al Institutului de Tehnologie SANS care a trecut de la filosofie și economie la securitate cibernetică și este acum consultant asociat de securitate pentru AHEAD, un furnizor de top de soluții de cloud, date și inginerie digitală.
„Institutul SANS reprezintă Oxfordul studiilor de securitate, astfel încât studenții simt în mod natural că așteptările de la ei sunt mari. A trăi la înălțimea acestora este o realizare extraordinară” a declarat Shawna Turner, un absolvent al Institutului de Tehnologie SANS care a făcut trecerea de la tehnician de scenă la securitate cibernetică și acum este inginer principal la Nike.
Pentru a beneficia de bursă, nu este necesară nicio experiență anterioară în securitate cibernetică, însă solicitanții vor trebui să susțină un test de aptitudini și un interviu.
Pentru a afla mai multe detalii sau pentru a aplica pentru Bursa Paller de Securitate Cibernetică vizitați www.sans.edu/paller-cybersecurity-scholarship. Aplicațiile sunt deschise până pe 15 noiembrie, ora 23:59.
Urmărește-ne și pe Google NEWS