În caz că nu era clar deja, românii iubesc carnea – STUDIU

Conform unui studiu recent lansat de Obor21, peste 90% dintre români integrează carnea și preparatele din carne în meniul lor zilnic și săptămânal.

Alte cifre interesante:

  • aproape 70% preferă să cumpere carne proaspătă
  • 1 român din 4 consideră carnea de vită mai prietenoasă pentru sănătate
  • pentru a se asigura că achiziționează carne din surse sigure și cu o trasabilitate clară, majoritatea este dispusă să plătească cu până la 30% mai mult
  • 42% preferă să o consume la prânz, 17% în weekend, 23% oricând au ocazia
  • 26% o preferă gătită la grătar, 23% la cuptor
  • peste 45% dintre clienții Obor21.ro preferă carnea de vită
  • peste o treime preferă băcăniile și magazinele specializate, online sau offline
  • 19% cumpără de la surse private (de la țărani), iar 7% de la ferme
  • 25% își doresc informații clare despre proveniență, respectiv verificarea cărnii de către veterinar

Peste 45% dintre clienții Obor21.ro preferă carnea de vită, iar printre bucățile cele mai populare se numără antricotul, T-bone, mușchiul și picanha, cerută în special de clienți expați. De asemenea, cei care comandă carne de caprine și/sau ovine, preferă cotletele de berbecuț și mușchiul de capră, iar în topul specialităților comandate se află cârnații și oasele cu măduvă – Florian Mateiță, fondator Obor21.ro

Florian Mateiță - Cofondator Obor21
Florian Mateiță – Obor21


Urmărește-ne și pe Google NEWS