Românii preferă plata parcării prin SMS

Conform unei analize realizate de TPARK, plata cu cardul a reprezentat 12% din valoarea tranzacțiilor de parcare realizate de utilizatori anul acesta. TPARK este o aplicație națională de plată a parcării, implementată în 50 de orașe din România și peste 60 de orașe din Ungaria. În primele 7 luni din 2021, au fost realizate 6 milioane de tranzacții, spun reprezentanții companiei.

La nivel național, observăm că metoda cea mai des aleasă pentru plata parcării rămâne, în continuare, SMS-ul. Însă, vorbim aici de un procent care în ultima vreme a înregistrat scăderi, în timp ce plata cu cardul câștigă tot mai mult teren. Ne așteptăm cât de curând la o creștere de 40-50% pe acest segment – Daniela David, COO TPARK

TPARK, aplicația de smartphone dezvoltată de specialiști români, permite plata parcării publice în peste 50 de orașe din țară, la care se adaugă constant noi localități. Corabia, Ocnele Mari și Tecuci sunt cele mai recente orașe adăugate în platformă. Prin intermediul aplicației TPARK, utilizatorii pot achita inclusiv amenzile de parcare, taxa de pod de la Fetești și pot efectua plata vignetelor pentru România, Ungaria și în curând, Bulgaria.

Datele TPARK mai arată că traficul rutier a revenit la cote normale, comparativ cu primele luni de pandemie. Dacă în iunie și iulie anul trecut, aplicația TPARK înregistra puțin peste 5.000 de plăți pentru vigneta de Ungaria, în aceeași perioadă din 2021, numărul s-a dublat, depășind 10.000 de tranzacții.

TPARK își propune să elimine grija tichetelor de parcare și deplasările șoferilor până la parcometru. Utilizatorii aplicației au posibilitatea să opteze pentru plata parcării la minut, cât și prelungirea sesiunii de parcare direct din telefon. Aplicația TPARK poate fi descărcată gratuit din Google Play, App Store, Huawei App Gallery și înregistrează în prezent peste 1.5 milioane de descărcări. Ea poate fi folosită și pentru plata parcării în Ungaria.