Roweb: 4.3 MIL Euro vânzări în 2021. Planuri pentru deschidere birou în UK

Roweb, companie românească de servicii software, fondată în 2004, anunță vânzări de peste 4,3 milioane de euro, mărirea echipei și o creștere de circa 20% a cifrei de afaceri în 2021, comparativ cu 2020. Pentru anul în curs, Roweb plănuiește deschiderea unui nou birou în Londra, extinderea echipei și continuarea procesului de creștere a business-ului.

Ne-am revenit rapid din șocul pandemiei și ne-am adaptat imediat la noul context și mod de lucru hibrid sau remote, fiind o companie care lucra full on-site. În ciuda impedimentelor sociale și economice, am reușit să nu pierdem niciun client și să ne menținem echipele intacte. Mai mult, am crescut numărul de colegi și am finalizat construcția clădirii de birouri pentru HQ, în Pitești. Pentru anul curent, avem în plan să ne extindem în special în piețele de interes și să menținem aceeași tendință de creștere – Viorel Costea, CEO & Co-founder Roweb

Compania are în prezent birouri în București, Pitești și Craiova, iar mulți angajați lucrează remote din alte orașe.

90% din business-ul Roweb vine din piețele internaționale

Conform reprezentanților Roweb, principalele industrii din care provin clienții companiei sunt: recrutare & HR, finanțe & asigurări, imobiliare, turism & ospitalitate, retail/e-commerce. Cel mai lung proiect se desfășoară ongoing de peste 17 ani cu un client din Belgia (Whise), urmat de colaborarea cu unul dintre cei mai mari touroperatori din Danemarca (Tourpaq – Primotours), de peste 10 ani. 

90% din business-ul Roweb vine din piețele internaționale, însă compania a colaborat recent cu branduri mari care activează și în România (Teilor, Porsche Bank, etc.) și derulează în continuare proiecte relevante pe plan local (FGCR, Seatbelt, Litera, O’Mac etc.).

Planuri pe 2022: deschiderea unui birou în Londra, noi recrutări locale și creșterea CA

În prezent, Roweb are o echipă de peste 130 de angajați (dintre care 80% developeri), care activează de la unul dintre cele trei birouri locale – Pitești (HQ), București sau Craiova, sau remote, din diverse orașe ale țării. Numărul acestora a crescut cu circa 20% pe an, în prezent recrutând activ pentru poziții tech (Angular, :Net, Node.js, PHP) și pe domenii complementare (de exemplu, Business development, Marketing etc.

Totodată, după ce anul trecut a finalizat construcția clădirii de birouri din Pitești, datorită volumului mare de clienți din UK, compania a decis să se extindă anul acesta cu un nou birou și în Londra.