S/4HANA Cloud și SAP Cloud Platform vor rula în China pe infrastructura Alibaba Cloud

Bill McDermott, CEO SAP și Daniel Zang, CEO Alibaba au anunțat săptămâna trecută, în cadrul Alibaba Computing Conference 2018, un nou parteneriat prin care vor își vor uni forțele în cloud. Mai exact, produsele vedetă ale firmei germane, SAP S/4HANA și SAP Cloud Platform, vor fi oferite clienților ce activează pe piața chineză prin intermediul Alibaba Cloud Infrastructure as a Service (Iaas).

Colaborarea dintre cele două companii a început în urmă cu doi ani când SAP și Alibaba au anunțat că vor coopera pentru a oferi servicii de cloud computing companiilor din China în vederea accelerării adopției tehnologiei cloud în toate ramurile industriale. Într-un interviu acordat CNBC, CEO-ul SAP, Bill McDermott, evitând să menționeze o sumă exactă, a declarat că valoarea acestui parteneriat este de ordinul miliarelor de dolari.

Cu operațiuni în peste 200 de țăti, Alibaba este cea mai mare platformă de retail din lume. Anul viitor, Alibaba împlinește 20 de ani de când a fost fondată de Jack Ma, un fost profesor de limba engleză, în apartamentul său din Hangzhou. Pe 10 septembrie 2018, Jack Ma a anunțat că se retrage de la conducerea Alibaba pentru a se reîntoarce la predat și pentru a se ocupa de fundațiile sale de caritate. Daniel Zhang va prelua funcția de președinte executiv, începând cu 2019. SAP este cel mai valoros brand european de tehnologie (48.9 mld$) și deservește peste 410.000 de companii la nivel global. În România, SAP activează din 2002, fiind unul dintre furnizorii de top de sisteme IT.

foto: prnewswire.com