SafeFleet lansează serviciul de plată automată a vignetei pentru Bulgaria

SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România, lansează serviciul de plată automată a vignetei pentru Bulgaria, printr-un parteneriat încheiat cu BGToll (Agenția Bulgară a Infrastructurii Rutiere). Acesta se adresează doar autovehiculelor de peste 3,5 tone, fiind realizat prin intermediul echipamentului OBU One de la SafeFleet, care intermediază același serviciu și pentru Ungaria.

Managerii de flotă auto sunt nevoiți să gestioneze diverse probleme care apar în activitatea zilnică a businessului lor și, totodată, să fie foarte bine informați în legătură cu regulamentele și taxele impuse de alte țări. Sistemul nostru de plată automată le oferă transportatorilor oportunitatea de a folosi un dispozitiv unic pentru achitarea taxelor de tranzit, atât în Bulgaria, cât și în Ungaria, lucru ce le ușurează responsabilitățile și îi ajută în eficientizarea proceselor de business – Claudiu Suma, CEO SafeFleet

Începând cu luna martie anul trecut, Bulgaria a modificat sistemul electronic de taxare pentru vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din categoriile M2, M3, N2 și N3. Noul sistem permite plata tarifelor de utilizare în funcție de numărul de axe, norma de poluare și distanța parcursă și include mai multe opțiuni de plată, în funcție de preferințele transportatorilor sau ale administratorilor de flote: tichetul de tranzit, dispozitivul GNSS (Global Navigation Satelite System) sau dispozitivul GPS. Lungimea totală a drumurilor pe care se va implementa acest proces este de 3.115 km de autostrăzi, drumuri naționale și principale.

CIEȘTE ȘI Românii de la LEKTRI.CO țintesc vânzări de 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice în 2021

În mod tradițional, șoferii au posibilitatea achiziționării vignetei pentru Bulgaria din stațiile de carburant atunci când se apropie de frontieră. Însă pentru a scăpa de grija unei rute fixe predefinite și de timpul pierdut la punctele comerciale sau în vamă, SafeFleet pune la dispoziția transportatorilor o modalitate de plată automată a vignetei, prin intermediul echipamentului OBU One. Utilizat deja de clienții companiei pentru monitorizarea întregii flote auto sau pentru plata taxelor de drum în Ungaria, echipamentul este acum autorizat și pentru plata taxei de drum din Bulgaria.

Practic, sistemul OBU One înregistrează ruta parcursă și calculează în acest sens suma de plată corespunzătoare, care se retrage automat de pe card. Pe de altă parte, sistemul va înregistra plățile, oferind posibilitatea de modificare a rutelor oricând se dorește și de prezentare a dovezii plății pentru fiecare segment de drum.

Prin acest sistem, SafeFleet se adresează atât clienților actuali – caz în care aceștia nu mai sunt nevoiți să închirieze sau achiziționeze sistemul, ci doar să solicite serviciul, cât și altor transportatori sau companii cu flote care tranzitează Bulgaria, pentru care este necesară instalarea device-ului. Pentru persoanele fizice, serviciul de plată a vignetei în Ungaria, și în curând Bulgaria, este disponibil prin intermediul aplicației TPARK, parte din același grup de firme SafeFleet.