SAP aduce la București 40 de tone de inovații tehnologice
SAP România, subsidiara locală a SAP, este gazda evenimentului “The Intelligent Enterprise – Innovation on the move”, care are loc pe 19 și 20 iunie în parcarea Baneasa Shopping City. Cele mai recente inovații tehnologice sunt prezentate de experți locali și regionali ai SAP într-un mediu high-tech alternativ, creat în interiorului unui truck.
Sesiunile la care vor lua parte invitații SAP includ scenarii reale de transformare digitală dintr-o varietate de industrii, care includ integrarea tehnologiilor Machine Learning, Internet of Things și Blockchain. SAP Leonardo, suita de soluții SAP care înglobează aceste tehnologii ajută organizațiile să devină Companii Inteligente (Intelligent Enterprises) și lideri în Economia Experiențială (Experience Economy).
La eveniment vor participa reprezentanți ai unora dintre cele mai importante companii din România. SAP își propune prin acest eveniment să aducă la viață tendințele tehnologice, să le facă palpabile pentru oameni.
Astfel, participanții vor putea descoperi cum soluțiile SAP pot rezolva probleme precum detectarea rapidă a încercărilor de defrișare ilegală, cultivarea și optimizarea circuitului legumelor în mediul urban sau cum să gestionăm eficient utilitățile unui oraș.
Vezi și cum te poți înscrie la un curs online gratuit cu Wladimir Klitschko!
Ce scenarii de utilizare a tehnologiilor SAP sunt prezentate în Camionul Inovației
SAP Leonardo este sistemul dezvoltat de SAP care permite companiilor să inoveze, integrând tehnologii, servicii și soluții inteligente cu expertiza dovedită a SAP în 26 de industrii. Inovând continuu, companiile reușesc să își optimizeze în mod inteligent resursele și procesele pentru a avea succes în economia experiențială.
O companie inteligentă reușește să schimbe regulile jocului prin inovarea modelului de business, să transforme modul în care lucrăm prin automatizarea sarcinilor repetitive și să le ofere experiențe pozitive consumatorilor.
X și O în Economia Experiențială
Cu o valoare de piață de 1.6 trilioane de dolari, economia experiențială reprezintă noul principiu care guvernează mediul de business în prezent. Combinând datele experiențiale (X data) cu datele operaționale (O data) și aplicând tehnologii avansate de analiză, companiile vor putea elimina decalajul dintre așteptările și experiențele consumatorilor.
Experiențele sunt astăzi esențiale pentru succesul companiilor: cât de mulțumiți sunt clienții sau angajații noștri de produsul livrat sau serviciul prestat de firma noastră? Și, mai ales, știm de ce simt ceea ce simt în legătură cu noi? Cum se pot ridica astăzi companiile la nivelul așteptărilor tot mai înalte atât ale clienților cât și ale angajaților? Cât de bine cunoaștem aceste așteptări pentru a le îndeplini și chiar depși, de fiecare datș? Acestea sunt provocarile în Economia Experiențelor (Experience Economy). În general, companiile gestionează facil datele operaționale: se măsoară mai ușor (costuri, vânzări, termene de livrare, cantitate, calitate), sunt deja parte din raportări și indicatori standard de performanță, și sunt obiective, neutre. Datele legate de experiențe trebuie, însă, măsurate și anticipate pe bază individuală și, ca să adauge și mai multă complexitate, sunt subiective: fiecare persoană, client sau angajat, simte diferit. Tehnologia SAP facilitează adresarea acestor provocări prin integrarea datelelor legate de experiențe (X) cu datele operaționale (O) – Cristian Popescu, Managing Director SAP România
Orașele devin inteligente cu SAP
Nu doar companiile beneficiază de inovațiile SAP, ci și orașele. Heidelberg, un oraș istoric de 160.000 de locuitori din Germania, a devenit cu ajutorul SAP un oraș inteligent. Administrația locală, împreună cu specialiștii SAP, a dezvoltat și implementat un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, folosind senzori montați pe containere.
Acestea transmit date în timp real despre nivelul de umplere a containerelor. Când un container se umple, o comandă de schimbare a acestuia este transmisă automat operatorilor de servicii de salubritate. Astfel, Heidelberg a reușit să optimizeze rutele camioanelor de salubritate și bugetele alocate acestui serviciu. Orașul a înregistrat o creștere a calității vieții prin oferirea locuitorilor servicii mai bune.
Tehnologiile SAP sunt aplicate la nivelul orașelor pentru o varietate de servicii: măsurarea calității aerului, citirea automată și centralizată a contoarelor de apă și energie, controlul inteligent al iluminatului public sau monitorizarea ocupării parcărilor publice.
Detectarea defrișărilor ilegale cu 3 minute înainte ca drujba să pornească
Una dintre cele mai presante probleme din zilele noastre este sănătatea planetei și a omenirii. Defrișările ilegale la scară largă au un efect devastator. SAP contribuie la stoparea defrișărilor prin dezvoltarea unui sistem ce implică refolosirea telefoanelor mobile de generație veche pe post de senzori.
Acestea sunt adaptate pentru a fi alimentate cu ajutorul panourilor solare, apoi sunt montate în păduri pentru a înregistra sunetele ambientale. Astfel, echipele de intervenție sunt alertate când senzorii detectează sunete diferite, chiar și cu 3 minute înainte ca drujba să pornească.
Urmărește-ne și pe Google NEWS