SAP pariază pe machine learning pentru a-și consolida poziția pe piața soluțiilor software B2B
Nemții de la SAP, cu operațiuni și în România, au anunțat o serie de inițiative menite să simplifice procesele de gestionare a datelor pentru companii. Acestea includ capabilități noi de Machine Learning pentru SAP Cloud Platform prin serviciile SAP Data Intelligence Service, SAP Intelligent BPM și o interfață de utilizator conversațională pentru SAP Analytics. Anunțurile au fost făcute în cadrul evenimentului SAP TechEd, care a avut loc în Las Vegas în perioada 24 – 26 septembrie.
De ce este important
- Organizațiile din toată lumea încearcă să creeze noi servicii digitale pentru a atrage venituri suplimentare
- Totuși, multe dintre ele realizează că abordările folosite până acum în gestionarea datelor nu mai îndeplinesc cerințele economiei de azi
- SAP e lider mondial în soluții software enterprise, cu peste 425,000 de clienți
- 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP
- SAP a intrat în România în 2012 și în prezent are 672 de angajați și o cifră de afaceri de 500 mil lei (2018)
- Pe 24 octombrie, cea mai mare conferință anuală dedicată tehnologiilor SAP revine în comunitatea de business din România, cu speakeri internaționali și experți locali. Anul acesta, agenda SAP NOW se concentrează în jurul conceptulului Explore the Future of Intelligence.
SAP Data Intelligence oferă clienților posibilitatea de a transforma seturi de date provenite din surse diferite în informații esențiale pentru companie, care pot influența rezultate pozitive de business. În plus, noul serviciu ajută organizațiile să adopte cele mai noi tehnologii, combinând soluțiile SAP Data Hub și SAP Leonardo Machine Learning Foundation într-o singură suită cloud integrată, prin utilizarea de framework-uri consacrate de tip open source, precum TensorFlow.
Serviciile SAP Intelligent Business Processes Management (SAP Intelligent BPM) ajută clienții să transforme procese de business bazate pe documente fizice (hârtie) în fluxuri de lucru digitale, oferindu-le o transparență și o vizibilitate mai bune asupra aplicațiilor de business SAP sau non-SAP. SAP Intelligent BPM integrează serviciul SAP Conversational AI, care îi ghidează pe utilizatori prin fluxuri de lucru, oferindu-le în acest timp recomandări pentru diverse acțiuni ce urmează a fi întreprinse.
CITEȘTE ȘI ce este Experience Management (XM), noul buzzword de care companiile trebuie să țină cont
SAP a lansat și servicii care utilizează machine learning și Internet of Things (IoT) pentru a rezolva provocări specifice de business. Acestea includ serviciul Document Information Extraction care aplică machine learning pentru a digitaliza documente nestructurate, extrăgând informațiile și corelându-le cu date relevante de business. Capabilitățile îmbunătățite pentru scenarii hibride de IoT edge și cloud oferă companiilor avantajul de a nu depinde de latența, lățimea de bandă sau conectivitatea rețelei.
De asemenea, SAP a mai anunțat că a extins colaborarea deja existentă cu Microsoft pentru a asigura interoperabilitatea dintre platformele de blockchain ale celor două companii. Astfel, clienții pot rula aplicațiile bazate pe blockchain în SAP Cloud Platform, care este conectat direct la serviciul Azure Blockchain.
SAP include, de asemenea, algoritmi de machine learning în aplicațiile SAP S/4HANA Cloud ERP și un flux inteligent de aprobare pentru departamentele de achiziții. Acesta folosește machine learning pentru a clasifica aprobările de achiziție în două categorii – importante și mai puțin importante.
SAP a lansat și un set de recomandări care include exemple de cele mai bune practici pentru automatizarea proceselor (RPA) în implementările de SAP S/4HANA Cloud. Pachetul acoperă procese de business precum gestionarea comenzilor de vânzări și confirmarea achizițiilor, ajută clienții să-și reducă costurile cu forța de muncă și să răspundă mai rapid la schimbările din piață.
Lucrurile merg bine pentru SAP în România
SAP România și dublat profitul net în 2018 (101%), comparativ cu 2017, ajungând la 188.7 milioane de lei, cu o marjă de 38%. Compania a înregistrat și o creștere de 64% a cifrei de afaceri în 2018, raportat la anul precendent, veniturile ajungând la 502.2 milioane de lei. SAP are un număr 672 de angajați în cele 3 sedii din București, Timișoara și Cluj-Napoca. Datele sunt disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe.
photo: flickr.com
Urmărește-ne și pe Google NEWS