SAP România lansează hackatoane gratuite pentru studenți. Cei mai buni vor fi angajați de companie

Print Friendly, PDF & Email

SAP România organizează două hackatoane gratuite ABAP și Finance în perioada Noiembrie – Decembrie 2021, competiții care oferă celor mai buni cursanți șansa de a fi angajați de companie și de a avea o carieră de succes în domeniul consultanței ERP.

Sunt așteptați studenți de la licență sau masterat, din orice universitate, care au cunoștințe de baze de date și noțiuni de bazele programării. Termenul de finalizare a înscrierilor pentru ambele hackatoane este 30 octombrie 2021 și sunt disponibile 20 de locuri pentru fiecare competiție.

Hackathonul ABAP își propune să abordeze tehnologia ABAP RESTful Application Programming Model, disponibilă în SAP Business Technology Platform și SAP S/4HANA Cloud –  pentru a permite unui grup de studenți să ia contact cu domeniul consultanței ERP, să dobândească cunoștințe valoroase pe piața muncii, respectiv să pună bazele viitorului lor profesional.

În cadrul hackatonului SAP Finance, studenții vor avea ocazia să descopere tehnologia din spatele soluțiilor SAP dedicate departamentelor financiare utilizate de clienții companiei. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP. Vor fi abordate subiecte precum Introduction to Finance, General Ledger Accounting Overview, Accounts Payables & Accounts Receivebles Overview, Asset Accounting Overview.

Pentru fiecare hackaton se vor parcurge patru lecții, la sfârșitul cărora studeții vor primi o provocare la care să răspundă cu un picth video, realizat în baza unui proiect. Prezentările vor fi evaluate atât din punctul de vedere al conținutului, cât și raportat la capacitatea de digital storytelling pe care o demonstrează cursanții.

Cursurile vor fi susținute pe platforma nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și vor insista atât asupra aspectelor teoretice, cât și a celor practice, astfel încât la terminarea lor studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocările lansate. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a patru lecții asincrone pentru fiecare hackaton, însă se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Ulterior, cursanții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video.

În cadrul hackatoanelor se pot înscrie studenți de la licență și masterat, din orice universitate, participarea fiind gratuită. Pentru a fi acceptați, aceștia trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă cunoștințe de baze de date, să cunoască noțiuni de bazele programării – pentru hackatonul ABAP, să aibă o pasiune pentru domeniul financiar – pentru cel de Finance. Pentru ambele competiții, studenții trebuie să vorbească fluent limba engleză și să fie interesați de o carieră în domeniu.

Termenul maxim de înscriere pentru ambele competiții este 30 octombrie 2021, iar înscrierile se fac online, pe platfoma https://talent.nextlab.tech/#/ .Urmărește-ne și pe Google NEWS