SAP: un nou tool împotriva COVID-19 și o încercare de a-și resuscita acțiunile

Print Friendly, PDF & Email

SAP se implică din nou în lupta împotriva coronavirusului. După ce a dezvoltat aplicația de alerte Corona Warn App împreună cu Deutsche Telekom, SAP anunță o nouă cooperare și o nouă soluție utilă în combaterea efectelor pandemiilor. Acest lucru ar putea da un imbold important acțiunilor SAP care s-au prăbușit cu 20% la începutul lunii noiembrie.

În timpul apogeului crizei coronavirus, halatele chirurgicale, mănușile, măștile de unică folosință și dezinfectanții erau greu de găsit în spitale și centrele medicale. Pentru a împiedica această situație să se repete, SAP și Paul Hartmann AG, furnizor de produse și echipamente medicale, au dezvoltat un nou dashboard pentru prognozarea nevoii de produse medicale, în doar patru săptămâni.

SAP: un nou tool împotriva COVID-19

Noul tool se bazează pe SAP Analytics Cloud, poate fi utilizat la nivel global și poate fi alimentat cu orice tip de date: date interne de business, cele istorice sau date externe actualizate, cum ar fi numărul de paturi de terapie intensivă la nivel regional și informații zilnice actualizate ale cazurilor de COVID-19 din institute medicale precum Robert-Koch. Un algoritm de machine learning a fost apoi integrat pentru a prezice și extrapola cererea viitoare pentru anumite materiale medicale.

CITEȘTE ȘI Antonio Eram, Netopia: Băncile au ocazia să susțină fintech-urile românești

Noua aplicație ar putea juca un rol important în distribuția unui posibil vaccin împotriva COVID-19. Dashboard-ul ar putea fi, de asemenea, o nouă sursă de venit pentru SAP dacă software-ul este vândut și altor companii. Cu noul instrument, SAP aduce o contribuție importantă la dezvoltarea sistemului medical global.Urmărește-ne și pe Google NEWS