Americanii de la SAS vor să instruiască 5.000 specialiști Data Science în România

SAS, companie americană specializată în soluții de analytics și data science, prezentă de peste două decenii în România, anunță astăzi lansarea unui program de consultanță în transformare digitală. Primele universități care vor participa în cadrul acestui proiect sunt Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Universitatea Româno – Americană.

Stefan Baciu, Country Manager SAS Romania&Moldova
Stefan Baciu, Country Manager SAS Romania & Moldova

Compania își propune astfel să instruiască 5.000 de specialiști români în data science, ce pot fi “absorbiți de organizațiile private și publice în următorii patru ani”, se arată într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: 2021 are toate premisele pentru a deveni anul fraudelor digitale

Cu un număr mare de profesioniști IT, cunoscuți pentru expertiza tehnică solidă, România reprezintă o piață importantă pentru investiții. Totuși, se remarcă la nivel de piață nevoia unor abilități remarcabile în domeniile noilor tehnologii precum Cloud, Advanced Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, coroborate cu know-how și o abordare de business – notează reprezentanții SAS

Alături de clienții interesați din sectorul privat sau public, SAS își propune să pună bazele unor Centre de Excelență dedicate, care le pot alimenta creșterea și pregătirea în cazul unor provocări neprevăzute, prin accelerarea adoptării și utilizării tehnologiilor avansate de machine learning și Inteligență Artificială. Astfel de Centre de Excelență pot ajuta la crearea unor noi modele de business, la explorarea diverselor cazuri de business, precum și la dezvoltarea unor propuneri de valoare în beneficiul companiei sau a organizației publice interesate să construiască această abordare alături de SAS.

Comments are closed.