SAS va migra în 2022 portofoliul de soluții anti-fraudă către SAS Viya

Print Friendly, PDF & Email

SAS, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software de analiză avansată de date (analytics), a fost recent poziționată Lider în raportul Forrester Wave: Enterprise Fraud Management, Q3 2021. SAS a devansat alți șapte furnizori de software de detectare și prevenire a fraudei în raportul Forrester, evaluarea având ca bază 35 de criterii de departajare.

Într-un comunicat de presă lansat de companie, Stu Bradley, Senior Vice President of Fraud and Security Intelligence în cadrul SAS, a anunțat că firma americană va migra anul viitor întregul portofoliu de soluții de securitate și fraudă către SAS Viya, permițând o integrare îmbunătățită cu soluțiile SAS pentru risc.

Acesta a menționat și faptul că agilitatea, configurabilitatea și scalabilitatea soluțiilor noastre i-au ajutat pe clienții bancari și non-financiari să se adapteze situațiilor specifice crizei, lucru care, cred eu, a avut o pondere în obținerea acestor recunoașteri din partea Forrester și a altor prestigioase firme de analiști. Mai mult, procesul  decizional la nivel de enterprise reprezintă o prioritate majoră pentru SAS.

Ce este SAS Viya

Conform seleritysas.com, SAS Viya este o platformă care ajută companiile să-și accelereze capabilitățile de analiză avansată de date, făcând accesibile analizele de tip big data în toate etapele: de la colectarea datelor la implementare.

Viya este, așadar, o platformă analytics in-memory proiectată pentru a putea utiliza toate beneficiile cloud: scalabilitate, fiabilitate, accesibilitate etc.

Cea mai recentă versiune a fost lansată anul trecut: SAS Viya 4 simplifică modul în care Inteligența Artificială și machine learning sunt încorporate în procesele decizionale. Grație unei artitecturi cloud-native re-imaginată și a disponibilității interfețelor interactive sau programabile, clienții SAS nu vor mai depinde de limbajul de programare, data silos sau abilitățile tehnice. 

Mai multe detalii despre SAS Viya 4 am scris aici.Urmărește-ne și pe Google NEWS