Noua versiune a platformei de analytics SAS Viya redefinește modul în care se iau deciziile în companii, profitând de flexibilitatea și scalabilitatea cloud

Americanii de la SAS au anunțat în cadrul SAS Global Forum 2020 că SAS Viya 4, versiune ce va fi disponibilă la finele lui 2020, va putea fi livrată și actualizată în mod continuu, noua arhitectură permițând utilizarea soluțiilor de analytics de către oricine, în orice context.

Platforma SAS Viya integrează procesele decizionale cu tehnologii emergente precum Inteligență Artificială (AI) și Analytics, astfel încât companiile să poată lua decizii mai bune într-un timp mult mai scurt. Inovația înglobată în această versiune subliniază promisiunea SAS de a ajuta companiile să transforme datele în informații și este parte a angajamentului companiei de a investi 1 miliard de dolari în AI.

SAS Viya 4 – Democratizarea Analytics

SAS simplifică modul în care Inteligența Artificială și machine learning sunt încorporate în procesele decizionale. Grație unei artitecturi cloud-native re-imaginată și a disponibilității interfețelor interactive sau programabile, clienții SAS nu vor mai depinde de limbajul de programare, data silos sau abilitățile tehnice.

Americanii de la SAS lansează o aplicație gratuită prin care cercetătorii pot analiza rapid zeci de mii de lucrări științifice despre COVID-19

Tehnologiile de pregătire automată a datelor, machine learning (AutoML) și implementare a modelelor analitice îmbunătățesc productivitatea resurselor limitate de data science și extind capabilitățile AI pentru cei care dispun de seturi mai ample de abilități tehnice. Rezultatele sunt explicate în termeni ușor de înțeles, astfel încât toți utilizatorii să poată acționa în timp real, cu încredere.

Cu o reorientare către API-uri, SAS Viya 4 facilitează colaborarea dintre dezvoltatorii de aplicații și echipele de data scientists și răspunde rapid la nevoile de business aflate în schimbare. Aceste capabilități permit clienților să utilizeze tehnologia analytics în cel mai eficient mod, consumând doar serviciile de Inteligență Artificială de care au nevoie.

SAS Viya 4 utilizează un proces de integrare și livrare continuă (CI / CD), care permite clienților să-și aleagă intervalele de actualizare, astfel încât să poată avea acces la cele mai recente inovații ale produsului în momentul în care sunt disponibile sau pot încorpora actualizările în funcție de propriul program. Arhitectura bazată pe containere, orchestrată de Kubernetes, oferă portabilitate în diferite medii cloud, inclusiv Azure, Google, AWS și OpenShift.

Parteneriat: Soluțiile SAS de analytics și AI vor rula pe platforma cloud Microsoft Azure

One Reply to “Noua versiune a platformei de analytics SAS Viya redefinește modul în care se iau deciziile în companii, profitând de flexibilitatea și scalabilitatea cloud”

Comments are closed.