Școala Rottaru – cursuri de calificare acreditate – creștere cu 20% a cifrei de afaceri în 2020, față de 2019

Print Friendly, PDF & Email

Reconversia profesională a fost motorul de creștere în 2020 pentru Școala Rottaru, care oferă cursuri de calificare acreditate. Astfel, la finalul anului, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 80.000 de euro, o creștere cu 20% față de anul 2019, anul de debut al businessului condus de Mihaela Rotaru.

Peste 1.000 de elevi s-au înscris și au absolvit cursurile Școlii Rottaru în 2020, cu o creștere cu 45% față de 2019. 35% dintre aceștia au obținut în urma absolvirii școlii dreptul de practică în domeniul cosmetică, 30% în make-up, 40% în masaj. 20% dintre cursanți au optat pentru cursuri de perfecționare sau de dezvoltare personală, cum ar fi self make-up, stilism sau design interior.

Un segment important de noi cursanți anul acesta, aproximativ 60%, este reprezentat de persoane cu vârsta între 30 – 45 de ani, care au precizat la înscriere că urmăresc reconversia profesională, să deschidă un business în domeniu sau să obțină un venit suplimentar pe lângă cel de bază.

2021: creștere de 50% a cifrei de afaceri

Tendința de orientare către reconversie sau de suplimentare a veniturilor printr-o nouă calificare se va menține și în 2021, pe fondul unui context socio-economic încă imprevizibil. Astfel, pentru anul acesta, Mihaela Rotaru își propune să mărească portofoliul actual de 9 cursuri acreditate și 5 workshopuri de perfecționare, lansând cursurile de design interior, la începutul anului, iar spre finalul primului trimestru alte trei noi cursuri: decorator floral, specializare foto, respectiv video.

Estimăm ca anul acesta să avem în total peste 1.500 – 2.000 cursanți, iar cifra de afaceri să crească cu 50% față de anul 2020, având în vedere nevoia acută de cursuri de calificare acreditate, care să permită absolvenților să-și găsească un loc de muncă, în țară sau în străinătate, imediat ce-și primesc diplomele. Punem accent pe cunoștințe teoretice, dar și practice în egală măsură astfel încât absolvenții noștri să facă față exginețelor de pe piața muncii, chiar de la primul job – Mihaela Rotaru, fondator Școala RottaruUrmărește-ne și pe Google NEWS