Serial #PowerToTheWomen: Florentina Ion, Editura DPH – Pentru a începe un bussines este important să-ți definești clar misiunea și scopul acelui bussines.

Print Friendly, PDF & Email

Femeile reprezintă 52% din totalul populației europene, dar doar 34,4% dintre lucrătorii independenți din Uniunea Europeană și 30% dintre cei care au fondat start-upuri, arată date citate de WeGate. Antreprenoriatul este un important motor al dezvoltării și creșterii economice și un facilitator pentru micșorarea diferențelor de gen. În 2021, pandemia ne-a învățat că ar trebui să avem însă mai mult curaj, tocmai de aceea am invitat 6 femei-antreprenor de succes să împărtășească din experiența lor și să ofere un sfat celor care vor să pornească un business.

Serialul debutează cu Florentina Ion care a fondat în urmă cu 17 ani editura Didactica Publishing House, o editură axată pe oferirea de materiale și resurse educative alternative pentru copii, părinți și cadre didactice. Cu siguranță ați rezolvat probleme din Gazeta Matematică Junior în anii de școală, așa că v-ați intersectat și cu DPH. În fiecare an, editura publică peste 200 de titluri noi, iar lunar acestea ajung la peste 50.000 de cititori de toate vârstele. În plină pandemie, când librăriile și în general zona de retail a fost închisă, DPH a făcut un shift către vânzarea pe propriile canale.

Florentina Ion - Editura DPH

Printre problemele cu furnizorii, transportul de la tipografii și multe altele, focusul Florentinei Ion a fost să rămână în contact cu comunitatea creată. Astfel, a creat proiecte care au implicat copiii și părinții acestora – publicarea unui eBook scris de copii, lansarea unei serii de video-uri cu povești citite de autori, actori, creatori de conținut, specialiști din sfera educației -, dar și proiecte inovative în zona educației digitale, cum ar fi o platformă dedicată claselor 0 – III, cu resurse educaționale create în conformitate cu programa școlară, care să vină în ajutorul claselor online.

Florentina Ion consideră că 2020 a fost un an al provocărilor, însă organizarea, planificarea, back-upul, analiza continuă a pieței și a resurselor, alături de echipă, au fost definitorii pentru continuarea activității editurii. Lucruri care sunt esențiale și când începi un business.

Pentru a începe un bussines este important să-ți definești clar misiunea și scopul acelui bussines. Trebuie să-ți analizezi ideea de afaceri, piață existentă în acel domeniu sau oportunitatea acelui moment, să realizezi un plan de afaceri pe termen scurt și mediu,  și să-ți stabilești bugetul, deoarece bugetul este extrem de important. Să aveți mereu un plan de back-up pentru fiecare proiect, pentru că acesta iți aduce liniștea și curajul în derularea proiectelor – a explicat Florentina Ion

Dacă trecem de claritate, atunci curajul este următorul punct pe care trebuie să-l aibă în vedere o femeie antreprenor, profitând totodată de calitățile native. Femeile sunt mai organizate, dornice să învețe lucruri noi, intuitive și urmăresc cu mai mare acuratețe finalitatea unui proiect. Trebuie să fie pregătite  să se implice total  pentru ceea ce își doresc, dar și să rămână fidele valorilor după care se ghidează, principiilor lor. Să rămână mereu motivate, să pună în prim plan propria echipă, iar dezvoltarea personală și implicarea în comunități de oameni de afaceri să fie mereu în atenția lor, a mai precizat fondatorul Editurii DPH.Urmărește-ne și pe Google NEWS