Serial #PowerToTheWomen: Ioana Doagă, DB Legal.Avocați – În afaceri, femeile sunt energice, organizate și pasionate

Print Friendly, PDF & Email

Femeile reprezintă 52% din totalul populației europene, dar doar 34,4% dintre lucrătorii independenți din Uniunea Europeană și 30% dintre cei care au fondat start-upuri, arată date citate de WeGate. Antreprenoriatul este un important motor al dezvoltării și creșterii economice și un facilitator pentru micșorarea diferențelor de gen. În 2021, pandemia ne-a învățat că ar trebui să avem însă mai mult curaj, tocmai de aceea am invitat 6 femei-antreprenor de succes să împărtășească din experiența lor și să ofere un sfat celor care vor să pornească un business.

Continuăm serialul #PowerToTheWomen cu Ioana Doagă, care profesează ca avocat din 2009, la început ca membru al echipei de bază în firme de avocatură cunoscute, apoi ca partener. După 10 ani de activitate, a simțit că trebuie să-și contureze o practică proprie – DB Legal.Avocați – punând accentul pe domeniile de drept în care a ales să se perfecționeze: dreptul muncii, dreptul media, achizițiile publice și sfera litigiilor comerciale.

Ioana Doagă - DB Legal

Parcursul său antreprenorial este atipic, ca și domeniul în care activează, însă nu regretă nicio clipă decizia de a începe un business pe cont propriu, ghidându-se după propriile idei și valori. În anii de antreprenoriat acumulați consideră a găsit echilibrul între acestea, iar asset-ul de bază al DBLegal.Avocați este echipa pe care o coordonează și alături de care muncește zi de zi. Abordarea sa asupra antreprenoriatului este analitică și consideră că know-how-ul este cel care poate face diferența între succes și eșec.

CITEȘTE ȘI Americanii de la SAS vor să instruiască 5.000 specialiști Data Science în România

Principalul sfat pe care îl dau viitoarelor antreprenoare este să aibă cunoștințele necesare privind businessul pe care doresc să îl desfășoare, să cunoască foarte bine piață pe care vor activa și să pregătească un plan de business profesionist și, mai ales, realist. Deși, din dorința de a reduce din costuri, mai ales la început de drum, unele antreprenoare evită să apeleze la serviciile consultanților de specialitate, le recomand să treacă peste această reticență și să contracteze profesioniști în toate domeniile care exced competența lor, explică Ioana Doagă.

Avocatul consideră că un plan bine conturat, alături de răbdare și disponibilitatea de a-ți asuma riscuri sunt la fel de importante, mai ales în cazul antreprenoarelor: În afaceri, femeile sunt energice, organizate și pasionate de ceea ce fac, dar pot avea tendința de a ceda în față unor situații tensionate, care le afectează afacererea. În momentele de cumpănă, trebuie să nu piardă din vedere obiectivul propus și să se concentreze în continuare pe atingerea lui.Urmărește-ne și pe Google NEWS