Serial #PowerToTheWomen: Ioana Dodan, Fab Squad Studio – Ascultă-ți clientul. Crează servicii și produse pentru el, nu pentru tine.

Print Friendly, PDF & Email

Femeile reprezintă 52% din totalul populației europene, dar doar 34,4% dintre lucrătorii independenți din Uniunea Europeană și 30% dintre cei care au fondat start-upuri, arată date citate de WeGate. Antreprenoriatul este un important motor al dezvoltării și creșterii economice și un facilitator pentru micșorarea diferențelor de gen. În 2021, pandemia ne-a învățat că ar trebui să avem însă mai mult curaj, tocmai de aceea am invitat 6 femei-antreprenor de succes să împărtășească din experiența lor și să ofere un sfat celor care vor să pornească un business.

Ioana Dodan continuă seria de interviuri #PowerToTheWomen. Ioana este arhitect la bază și a profesat imediat după absolvirea studiilor în Shanghai. Acolo i-a venit și ideea de a face din pasiunile ei – arhitectură, design, fotografie și make-up – un business. Așa a apăut Fab Squad Studio – care împletește toate aceste ramuri sub umbrela arhitect de brand. O nișă relativ nouă în România, arhitectura de brand merge de la logo, site, tone of voice și imagine în social media, până la imaginea cu care se prezintă vocea acelui brand în zona publică. Ioana Dodan lucrează îndeosebi cu antreprenori, cei mai mulți din zona antreprenoriatului creativ, dar și cu corporatiști de carieră care realizează că brandul personal poate reprezenta un atu în dezvoltarea lor personală și profesională deopotrivă.

Ioana Dodan - FAB Studio

Latura creativă a businessului Ioanei Dodan se vede și în sfaturile pe care le are de dat celor care vor să pornească pe același drum pe care a pornit ea în urmă cu mai bine de 10 ani. Ascultă-ți clientul. Crează servicii și produse pentru el, nu pentru tine. Scrie și postează în social media pentru el, nu pentru tine. Spune-i cine ești și DE CE faci ceea ce faci. Motivation sells more than offers. Nu te compara cu nimeni. Tot ce faci tu este special, dacă iți pui amprenta personală. Nu vei putea face asta dacă mereu te raportezi la ce fac ceilalți. Depărtează-te de zgomotul infernal al competiției!, spune antreprenoarea care semnează proiecte creative alături de branduri de renume precum Dove, otp Bank, amazon, Regina Maria și multe altele.

Din experiența ei, businessurile create de la zero au tendința de a te seca de energie. Iar când asta se întâmplă, există o soluție, pe care o aplică cu succes. Când simți că nu mai poți, pune-ți un pahar cu prosecco și da-i înainte!, a conchis Ioana.Urmărește-ne și pe Google NEWS