Serial #PowerToTheWomen: Oana Pascu, Complice.ro – Dacă tu crezi în ideea ta, pune-o în practică și bucură-te de fiecare clipă

Femeile reprezintă 52% din totalul populației europene, dar doar 34,4% dintre lucrătorii independenți din Uniunea Europeană și 30% dintre cei care au fondat start-upuri, arată date citate de WeGate. Antreprenoriatul este un important motor al dezvoltării și creșterii economice și un facilitator pentru micșorarea diferențelor de gen. În 2021, pandemia ne-a învățat că ar trebui să avem însă mai mult curaj, tocmai de aceea am invitat 6 femei-antreprenor de succes să împărtășească din experiența lor și să ofere un sfat celor care vor să pornească un business.

Serialul #PowerToTheWomen continuă cu Oana Pascu, fondator Complice.ro, magazin de cadouri și recompense experiențiale. Oana a apucat calea antreprenoriatului în 2015, după o experiență de 15 ani în corporații multinaționale. A făcut acest pas refuzând o ofertă care i-ar fi oferit ocazia de a-și continua cariera într-o altă țară.

Oana Pascu Complice.ro

De-a lungul celor peste 5 ani de business a fost pusă în fața a numeroase provocări, de la a fi unul dintre primii jucători pe nișa aleasă, într-o țară nu neapărat familiarizată cu experiențele pe care le are Oana Pascu în portofoliu.

O altă provocare a fost pandemia, ca de altfel pentru toate afacerile, când Complice.ro a trecut de la un portofoliu de experiențe aproape în totalitate oferite online la un portofoliu extins de experiențe online. Adaptarea la noile realități a fost bruscă și necesară. Astfel, la finalul anului și-a menținut cifra de afaceri la un nivel asemănător cu al anului precedent.

Sfatul ei pentru femeile care-și doresc să înceapă un business se rezumă în mare la: go for it! Sigur, feedbackul, testarea ideii sunt importante, însă ieșirea din zona de confort poate aduce multe lucruri bune atât timp cât… se întâmplă.

Atunci când te gândești să începi un business, vorbește mult și cu entuziasm cu prietenele, cu amicii și cunoștințele despre ce iți dorești să faci, rămânând deschisă către feedback. Așa iți validezi ideea, ți-o clarifici, o conturezi mai bine, primești suport… Dar daca tu crezi în ideea ta, pune-o în practică și bucură-te de fiecare clipă. Antreprenoriatul este o călătorie plina de aventuri, iar cele mai interesante lucruri se întâmplă în afara zonei de confort, spune Oana Pascu.