Șoferii Free Now sunt încurajați să ofere curse gratuite cadrelor medicale și asta îi sperie

Print Friendly, PDF & Email

UPDATE 07.04.2020 – Răspunsul FREE NOW

Am primit astăzi, 07.04.2020, răspunsul companiei FREE NOW din care vom reda un pasaj în rândurile de mai jos, textul integral putând fi consultat –> AICI.

“Pentru desfășurarea curselor în condiții de siguranță, compania a identificat o soluție pentru dotarea mașinilor cu un panou despărțitor între scaunele din față și bancheta din spate, care este în curs de instalare în mașinile șoferilor din țară care s-au oferit voluntari pentru a transporta medicii din linia întâi. Totodată, recomandăm șoferilor parteneri să dezinfecteze integral habitaclul o dată pe zi, iar după fiecare cursă să dezinfecteze mânerele portierelor și alte suprafețe cu care pasagerii intră în contact, informând totodată pasagerii să limiteze atingerea suprafețelor din mașină în timpul curselor.”

În contextul pandemiei de COVID-19, aplicatia de taxi și ride-sharing Free Now a anunțat că susține personalul medical care luptă împotriva coronavirusului și personalul din instituțiile implicate în organizarea și gestionarea stării de urgență. Free Now a creat o secțiune dedicată angajaților din spitale, prin care pot comanda curse și se pot deplasa gratuit de la și către locul de muncă în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu.

Am discutat cu reprezentantul unei firme partenere Free Now cu mai multe mașini înregistrate în platformă, care ne-a declarat că șoferii cu care colaborează nu văd cu ochi buni această inițiativă și le este teamă să nu contracteze ei înșiși noul coronavirus.

Ce mi s-a părut destul de deplasat a fost faptul că în plină pandemie, poate și dorind să ofere sprijin cadrelor medicale, Free Now dorește să te oferi voluntar pentru a oferi curse gratuite acestora. Mizez mai mult pe imagine. Sunt ferm convins de faptul că toți cei care lucrează în spitale – cadre medicale, asistenți etc – urmează toate măsurile de prevenire, dar nu cumva sunt expuși mai mult decât orice alt cetățean de rând? Cum să faci o asemenea campanie în care să-ți expui colaboratorii? – se întreabă Daniel Urs, partener Free Now

Din ce am discutat și cu alți șoferi, de la alte flote, nu s-a înscris nimeni. Din câte puteți vedea, oamenii se feresc totuși cât se poate de mult să intre în contact cu persoanele care sunt mult mai expuse, în această speță, medicii – a continuat Daniel Urs.

Întrebat dacă a fost înștiințat de reprezentanții Free Now în legătură cu sprijinul acordat colaboratorilor în eventualitatea în care aceștia sunt diagnosticați cu coronavirus, Daniel a declarat că nu a primit o astfel de notificare.

Redacția noastră a trimis o solicitare către compania Free Now cu privire la inițiativele de sprijinire a colaboratorilor în această perioadă, însă nu am primit vreun răspuns până la momentul redactării acestui articol.

Pe site-ul Free Now, șoferii sunt îndemnați să contacteze autoritățile “dacă simt că sunt bolnavi”, însă nu este menționat cum sunt ajutați aceștia în eventualitatea în care sunt diagnosticați cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI FP: Pandemia de Covid-19 este cel mai mare eșec al serviciilor secrete americane și e vina lui Trump

Pe de altă parte, Uber a trimis un comunicat de presă la începutul lunii martie în care declara că va sprijini șoferii și curierii Uber și Uber Eats care sunt diagnosticați cu COVID-19 sau plasați în carantină de autoritățile de sănătate publică prin plata, timp de 14 zile, a unei sume echivalente cu câștigul mediu zilnic din ultimele șase luni.

De asemenea, reprezentanții Uber au declarat că vor suspenda temporar conturile utilizatorilor sau șoferilor pentru care s-a confirmat că au contractat sau că au fost expuși la coronavirus. 

Digital Business a mai trimis solicitări și către Glovo, Bolt, foodpanda și Yango, pe măsură ce le primim le vom publica pe site.Urmărește-ne și pe Google NEWS

3 Replies to “Șoferii Free Now sunt încurajați să ofere curse gratuite cadrelor medicale și asta îi sperie”

  1. Opinia domnului partener este subiectiva. Poate ar fi trebuit sa incercati sa aflati mai multe opinii inainte sa scrieti articolul care oricat de impartial se doreste a fi, cade in derizoriu prin prezentarea perspectivei unice. Suntem destui soferi care am aderat voluntar la acest serviciu “Heroes”. Fara intrebari. Fara asteptari. Fara comentarii sau statui.
    Chiar si asa primim compensatii financiare pt curse si ajutor logistic pt masini.
    Semnat, un sofer voluntar!

Comments are closed.