Softlead.ro a generat proiecte software în valoare de 3.3 milioane de euro anul trecut

În 2020, valoarea proiectelor software generate prin softlead.ro, marketplace B2B pentru aplicații software, a fost de 3.3 milioane de euro, cu 186% mai mult decât în anul anterior. Cele mai solicitate soluții software au fost aplicațiile CRM (Customer Relationship Management), ERP (Enterprise Resource Planning) și cele dedicate managementului documentelor, soluții complexe, de care au nevoie companii mature, cu fluxuri și procese definite de lucru, fapt de justifică alocarea resurselor de timp și a bugetelor în perioada pandemiei, se arată într-un comunicat de presă remis Digital Business.

VEZI INFOGRAFICUL SOFTLEAD

16.7% dintre companii au decis să schimbe aplicația software existentă cu soluții mai performante, informează Softlead. 58% dintre companii au preferă să achiziționeze licențe de tip SaaS (Software as a Service), în timp ce 42% își doresc soluții on-premises.

În industria software, pandemia a fost un accelerator decizional pentru anumite sectoare de activitate, iar în altele o pâlnie de prioritizare a bugetelor. Mai exact, companiile mari și foarte mari au continuat procesele de transformare digitală sau, în funcție de etapa la care s-au aflat la debutul pandemiei, au ales să pună în stand-by pentru perioade scurte implementări software. Companiile mici, care au mai puțin de 20 de angajați au demonstrat capacitate de adaptare și agilitate, fiind segmentul cel mai activ în contextul solicitărilor de aplicații software prin platforma Softlead.ro – Alexandra Roată, Co-Founder Softlead Marketplace.

Anul ce a stat sub semnul instalării pandemiei a fost marcat de o menținere a sezonalității achiziției software. Astfel, lunile martie, mai și octombrie au fost perioadele în care s-au înregistrat cele mai multe cerințe de implementări. În toate celelalte, s-a înregistrat o menținere a trendurilor de sezonalitate regăsite și în anii trecuți, dar cu o creștere masivă a interesului.

Companiile mici și medii, cu o cifră de afaceri de până la 500.000 de euro, reprezintă peste 43% din totalul companiilor beneficiare. Industrii precum cele de servicii, construcții, distribuție, medical (cabinete, clinici, spitale), producție, retail sau administrația publică sunt cele care au prezentat interes crescut pentru implementări software, generând cele mai multe proiecte în platforma Softlead.ro.

Comparativ cu anul anterior, toate aceste segmente de activitate au înregistrat creșteri de peste 300%. Interes crescut pentru digitalizare au manifestat și companii din transporturi, agricultură, imobiliare sau managementul deșeurilor.

În 2020, Softlead a lansat Softlead Biz, un instrument dedicat companiilor-beneficiar, care indică gradul de digitalizare al unei companii, oferindu-le utilizatorilor un raport personalizat cu sugestii de aplicații potrivite nevoii lor, obiectivelor specificului, industriei și mărimii afacerii.

De asemenea, pentru a fi mai aproape de companiile care au nevoie de finanțare pentru investiții în aplicații software, Softlead a oferit în 2020 servicii gratuite de consultanță în identificarea programelor și granturilor guvernamentale în care achizițiile software sunt eligibile.

INFOGRAFIC SOFTLEAD