Solaris va livra 40 autobuze electrice la Pitești și încă 32 la Târgu Mureș

Print Friendly, PDF & Email

Polonezii de la Solaris anunță două noi contracte pentru livrarea de autobuze electrice. Astfel, 40 de Solaris Urbino 12 vor ajunge la Pitești, iar 32 la Târgu Mureș, termenul de livrare fiind de maximum 22 de luni. Procedurile de achiziție au fost organizate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

autobuze electrice Solaris Urbino 12

Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane așezate.

Fiecare autobuz va fi dotat cu sistem de supraveghere video și sistem electronic de diagnosticare. De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.

40 de autobuze electrice la Pitești pentru 100 mil lei

Valoarea contractului pentru Pitești se ridică la peste 100,4 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și 11 stații de încărcare electrică rapidă și alte 40 stații de încărcare lentă. Cele 11 stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Cele 40 de autobuze electrice vin în completarea celor 70 de autobuze diesel livrate de producătorul european în municipiul Pitești în 2015.

32 de autobuze electrice la Târgu Mureș pentru 82 mil lei

Valoarea contractului pentru Târgu Mureș se ridică la 81,92 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și zece stații de încărcare electrică rapidă și alte 32 stații de încărcare lentă. Cele 32 autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Târgu Mureș.  Urmărește-ne și pe Google NEWS