Soluție dezvoltată de TotalSoft și certSIGN reduce timpul de semnare a documentelor cu până la 95%

Lansată în perioada de distanțare socială, soluția de semnătură electronică dezvoltată de TotalSoft și certSIGN vizează semnarea electronică a documentelor emise de departamentele de Resurse Umane, folosind o procedură simplă, disponibilă în suita Charisma HCM, și serviciul Paperless de semnătură electronică la distanță a certSIGN, auditată și certificată la nivel european.

Soluția dezvoltată împreună cu certSIGN reduce timpul de semnare a documentelor cu până la 95%. Practic, scade timpul necesar de la 2-3 zile, la câteva minute. Cred foarte mult în acest parteneriat tocmai pentru că aduce beneficii majore clienților noștri, marea lor majoritate fiind companii mari și foarte mari din România, cu fluxuri complexe de semnare a documentelor. Este unul dintre motivele pentru care parteneriatul s-a conturat înainte de pandemie, contextul actual fiind un catalizator pentru dezvoltarea lui – Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft

După succesul înregistrat în perioada de izolare, fiind implementată de mai multe companii din România, soluția de semnătură electronică propusă de TotalSoft și certSIGN continuă să ușureze munca angajaților și în perioada de relansare economică, când majoritatea companiilor încep, treptat, să revină la un nivel de productivitate aproape de nivelul precedent crizei Covid-19. Acestea trebuie să mențină în continuare anumite reguli pentru a asigura respectarea normelor de protecție împotriva noului coronavirus.

4 resurse pentru specialialiștii de Resurse Umane

Astfel, specialiștii HR trebuie să pună în continuare la dispoziția angajaților toate documentele de care au nevoie, să răspundă rapid la solicitările acestora, să poată continua procesele de recrutare și angajare, să editeze contracte de muncă și să le depună electronic la ITM. Semnătura electronică facilitează toate aceste etape într-un mod simplu, rapid și sigur.

Până acum câțiva ani, companiile foloseau semnătura electronică doar în raportările către ANAF sau pentru achiziții publice, însă criza Covid-19 a făcut ca majoritatea companiilor să folosească acest serviciu pentru a facilita lucru la distanță. Împreună cu TotalSoft ne propunem să susținem digitalizarea mediului de afaceri și eficientizarea activității prin reducerea costurilor operaționale – Adrian Floarea, CEO certSIGN

#RestartECONOMY – Adrian Floarea, CertSIGN: Guvernul a adopat măsuri necesare, dar neadaptate mediului concurențial

Soluția dezvoltată de TotalSoft și certSIGN asigură conformitatea cu cerințele legislației naționale și europene, iar documentele semnate electronic au valoare legală și nu necesită alte procesări pentru a putea fi transmise mai departe.

certSIGN este principalul  furnizor de servicii de încredere din România, în conformitate cu cerințele Regulamentului European 910/2014 (eIDAS), iar certificatele de semnătură electronică calificată pe care le emite sunt recunoscute în toate statele membre UE.

Serviciul de semnătura electronică la distanță Paperless a certSIGN este auditat și certificat ca dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat (QSCD), conform Regulamentului UE nr. 910/2014 (eIDAS) , și utilizat pentru a semna documente cu valoare legală la distanță, cu efectul juridic echivalent al unei semnături olografe. În plus, este foarte ușor de utilizat, nefiind necesară utilizarea unui token sau instalarea unor drivere speciale, permițând semnarea documentelor de oriunde, oricând și de pe orice dispozitiv (laptop, mobil, tabletă) și garantând procesarea și stocarea sigură a datelor și un grad ridicat de protecție împotriva atacurilor cibernetice.