Soundmix, aplicația prin care vezi LIVE cele mai tari festivaluri de muzică

Print Friendly, PDF & Email

Soundmix Live, platforma  de live video streaming dedicată muzicii electronice, reprezintă primul proiect local ce oferă acest tip de experiență socială a muzicii electronice, permițând pasionaților să urmărească online cele mai mari festivaluri de muzică, precum și concerte live ale DJ-ilor preferați.

Platforma de live streaming va debuta, în versiune BETA, odată cu Neversea din această săptămână – unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică dance și electronică din România – , de unde va transmite live de pe trei scene.

Conținutul poate fi vizionat gratuit atât pe web – pe site-ul www.soundmix.live, cât și  pe dispozitivele mobile cu iOS și Android, iar aplicația se poate descărca gratuit de pe App Store și Google Play

Fondatori: Segiu Biriș, Cristian Ducu, Andrei Barabaș

Compania a fost fondată de Sergiu Biriș – cunoscut antreprenor în zona de online entertainment, CEO al Zonga, unul dintre cele mai cunoscute servicii de streaming muzical din România și co-fondatorul LiveRail, companie de tehnologie video achiziționată de Facebook în urmă cu 5 ani , Cristian Ducu – co-fondator și fost administrator al retailerului de modă online Fashion Days și Andrei Barabaș, Product Manager al Zonga timp de 3 ani, cu o vastă experiență tehnică și antreprenorială în sectorul e-commerce, plăți și outsourcing software.

Vezi cum vor să se distreze 200 de IT-ști la Limanu în septembrie!

Peste 67% din cei care vizionează live un festival sunt mai predispuși să cumpere un bilet anul următor

Potrivit reprezentanților săi, proiectul a apărut ca urmare a unei nevoi reale din piață, respectiv de a reuni într-un singur loc comunitatea pasionaților de muzică electronică, de la organizatori de festivaluri și DJ, care se pot promova în cadrul unui public targetat, până la fani, ce se pot bucura de experiențe unice și pot interacționa în cadrul unei comunități cu preferințe muzicale comune.

În prezent, Dance/Electronic/House este al III-lea gen muzical în preferințele iubitorilor de muzică la nivel mondial, cu un număr de peste 1,5 miliarde de ascultători. Festivalurile de muzică electronică au avut anul trecut cea mai mare creștere ca număr de participanți în rândul tuturor festivalurilor, de 23%, iar cluburile cu live DJ au avut o evoluție de circa 22% în același interval temporar. Totodată, conform studiilor de piață, peste 67% din cei care vizionează live un festival sunt mai predispuși să cumpere un bilet anul următor.

Astfel, printre planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung ale proiectului Soundmix Live se numără extinderea internațională, respectiv parteneriate cu cele mai mari festivaluri și DJ consacrați la nivel mondial, precum și crearea unei comunități cât mai mare de membri înscriși pe platformă.Urmărește-ne și pe Google NEWS