VIDEO: SpaceX a lansat pe orbită primii 60 de sateliți de internet

Print Friendly, PDF & Email

SpaceX, controlată de omul de afaceri Elon Musk, a lansat 60 de sateliți de internet Starlink pe orbită joi seara de la Cape Canaveral. Compania speră să instaleze o constelație de mii de sateliți pe orbită, care vor oferi internet de mare viteză în întreaga lume, în special în zonele care nu au o acoperire sigură în prezent.

Musk crede că veniturile obținute de Starlink au potențialul de a ajuta la finanțarea planurilor mari ale companiei pentru viitor, inclusiv un posibil oraș pe Marte sau o bază pe Lună.

Racheta Falcon 9 a fost lansată de pe Cape Canaveral Air Force Station joi, 23 mai, ora locală 10:30. Primul booster a aterizat fără probleme la 10 minute după lansare în Oceanul Atlantic, nu înainte de a lansa sateliții pe orbită.

Aceasta a fost a treia misiune pe orbită a booster-ului, iar pentru SpaceX, reutilizarea lor reprezintă un aspect cheie în modelul de business. Elon Musk încearcă să reducă la minim costurile prin refolosirea echipamentelor pentru mai multe misiuni.

E nevoie de 30 de lansări a câte 60 de sateliți pentru acoperire globală

Specialiștii estimează că va fi nevoie de încă 29 de lansări a câte 60 de sateliți de internet Starlink pentru a asigura acoperire globală. Musk nu crede că toți sateliții din prima tranșă vor funcționa, chiar dacă SpaceX a rulat teste anul trecut cu 2 prototipuri.

SpaceX nu este singura companie care vrea să ofere internet de mare viteză folosind constelații de sateliți. Amazon și OneWeb sunt alte două firme americane care au anunțat că își vor lansa propriile constelații.

Titanul aerului, cu o anvergură a aripilor de 117m, a finalizat primul zbor de testUrmărește-ne și pe Google NEWS